guliyevravan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Hangi konuya bakarsam mutlaka ücretli birşeyler yapmaya çalışan arkadaşlar görüyorum.
Burası bir forum arkadaşlar. Forum demek yardım demek. Burası bir alışveriş sitesi değil. Tamam sitenizi sata bilirsiniz script sata bilirsiniz. Anlıyorum. Fakat ücretli danışmanlık yapmak ne arkadaş. Adamlar soru soruyor ücretle yaparım diyorsunuz. Yapma kardeşim. Yorum yazmak şartmı? Yardım etme bu senin seçimin ama her konuya da ücretli yardım edebilirim yazmak nedir?
Forum paragöz arkadaşlarla dolmuş. Ne bilgi paylaşan var ne bir tavsiye veren. Soru soran arkadaşların konularına 1 yorum geliyor ama başlıkta para kelimesi olunca 100 yorum geliyor. Forum amacını fazlasıyla aşmış bence. Bu gidişata bir dur demeliyiz....
Bir avukata gitseniz bana bi yol göster demeniz kafadan danışmanlık ücreti alır. ona tamam dersiniz, neden adam işin okulunu okumuş. Fakat iş web olunca, yazılım olunca herşey bedava olacak sanıyorsunuz. İnsanlar sizin sorduğunuz soruları çat diye cevaplamak için yıllarını harcıyor, dirseklerini çürütüyor, saçlarını döküyor.

Sorulan sorunun çözümü, yapılan danışmanlığın niteliği önemlidir. sizin sorunuzu bir satır kod ile çözüp para talep edebilirim, ya da sayfalarca kod yazıp benden olsun diyebilirim. O tek satır koda ne yazmak gerektiğini öğrenmem yıllarımı almış tecrübe olabilir.

Bir konuda sorulan soruya yanıt gelmiyorsa bilinki öylesine yardım edilecek bir konu değildir. (olsa emin olun forumda cevap yazılıyor.) dolayısıyla insanlar ücretli yardım ederim yazıyor ki, konu acan gerçekten bu işi istiyorsa uzman destek alabilisin. yoksa bu işin yapılabileceğinden haberdar olmayacak.