cevatburak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oncelikle o bilisimci abiler dedigin adamlar, feto olaylarindan sonra yaptiklari bilisim yatirimiyla seni uzaydan bile bulurlar. Oyle araclari varki, harddiskini bir cihaza bagliyorlar, anahtar kelime giriyorlar ve herseyi dokuyor harddisk. Format atmis bile olsan bulabiliyorlar.

Ayrica benzer bir olay bir tanidigimin basina geldi. 3 ay boyunca yaklasik 200.000 farkli karttan kucuk paralar cekti. Simdi amerikada yasiyor. Cok yakin bir tanidigim o yuzden yalan olma ihtimali 0.
Bilişimci abilere suçüstü yapma şansı verdim hocam daha ne yapabilirim ? Adamlar sahte kimlik basıp kargo şubelerinden gidip kargolarını alıyorlardı o zaman için. Hatta bazıları kargodaki elemenlara para yedirip yalan adreslere de bıraktırıyordu. Sonuç olarak gidip suçüstü en az 30 kişi yakalama şansları vardı ve hiç sorumluluk almak istemiyor gibi olayı boşladılar. Ne işe yarayacak bilişim şube şuan uzay çağını yaşasa ne olur yaşamasa ne olur Allah aşkına. Fetö olaylarından sonra muhakkak çok daha sıkıdır işler. Ben zamanında yaşadığımı anlatıyorum sadece. Aslında işleri çok kolay, sonuçta aracı firmalardan tutun bizlerin kullandığı scriptlerde bile log olayı var. Ve bu işleri hakkıyla yapan dolandırıcılar da var, sen yakalamak istesen de yakalanmayacak çok insanlar var. Komşunun wireless şifresini kırarak da ************** yapabilirsin. Sonuçta bilişim şube senin değil komşunun kapısını çalar. Mahalle mahalle gezerek de gayet yapılabilir şeyler yani hikaye yalan olmayabilir çünkü başıma geldi biliyorum. Paralar da uçuk gelmesin kimseye 1 günde birkaç milyon liralık vurgun yapılabilir. Ama nakit olarak bu paraları vurmak kolay değil.

Çocuğu korkutarak buldum dediğim olayda da dediği şey ne oldu biliyor musunuz ? Abi bankalara kart sahipleri iptal ettirince banka karşılıyor mağdur olmuyorlar demişti. 3Dsiz işlem yasakmıymış neymiş kanunen, bankaların karşılama zorunluluğu varmış sanırım her ottan da haberleri oluyor bu insanların ne hikmetse.