moss218 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazen öğrenmek için çabalayıp bazı noktalarda küçük soru soranlar oluyor elbette çok normal bir şey. Bu konuda bilgisi olan üyelerin de yardım ettiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Siz denk geldiğiniz bir veya bir kaç konunun üzerinden genelleme ile hata yapıyorsunuz. Forumda kaç kişiye yardımınız dokunduğunu, alanınızın ne olduğu ve alanınızda ne kadar tecrübeniz olduğunu da bilmiyorum. Sizin 5-10 dakikalık çözüm diyerek geçiştirdiğiniz alanlarda aylar ve hatta yıllarca emek sarfedilip defalarca denenip oluşturulmuş fonksiyonlar olabiliyor. Siz o kadar zaman harcayarak ürettiğiniz içeriği herkese vermeyi tercih edebilirsiniz, bunu herkes tercih etmez.

Forumun herhangi bir üyesi hangi hizmetini ücretli satıp satmayacağını da kimseye sormak zorunda değil. Bu işi ticari şirket olarak yapanların size yardım etmek için harcadığı zaman karşılığında kendilerine olan maliyetini de birileri hayrına karşılamıyor. Bir başka açı olarak "beleşçi" tabiriyle basit bir sorusuna cevap verdiğinizde ticari amacıyla kullanacağı projesinde size eksik alanları tamamlatmak isteyen birisine denk geldiniz mi? 10 dakikada yapabileceğiniz iş karşılığı sizin üzerinizden para kazanılacak ne dersiniz?

Bu mesajıma ek olarak size ücret teklif etmedenbir yardımda bulunmak istiyorum.Konunuzda verdiğiniz tüm yanıtlarınızı aynı mantıkta yanıtladığınız için önyargınız ve düşünceniz sabit, önce farklı bakış açısı yakalamayı deneyin. Milleti yargılamak yerine yardım konularına gönüllü yardımlarınızla bu eksiği kapatmayı deneyebilirsiniz. Eğer farklı bakış açısıyla bakmayı denemeden yanıt vermeyi düşünüyorsanız benim mesajıma da zahmet edip yanıt vermeyin.
Ben birisine yardım ettiğimde o kişinin oradan para kazanıp kazanmayacağı beni ilgilendirmez. Sadece yardım etmek isterim ve ederim. Siz herşeye amerikalı yazarların marketing kitaplarındakı gibi baktığınız için asıl önyargılı olan sizler oluyorsunuz. İnsanlara potansiel müşteri olarak yanaşıyorsunuz. Ben egoist biri değilim. Yorum yazdığım tartıştığım insanların hiçbirini kırmak istemiyorum tabiki de. Azerbaycanlı olduğum için yazılarım sizlere sert gelebilir. Cevaplarım birisini incitdiyse affola. Yorumlarımı okuyup önyargılı olduğumu düşünmeniz üzdü beni gerçekten. Ben önyargılı değilim. Sadece insanları daha humanist daha yardımsever görmek istiyorum. İnsanlar benim görmek istediğim gibi olmaya da mecbur değiller. Ben sadece konu hakkında kendi düşüncelerimi paylaştım. İster beğenin ister beğenmeyin bu benim düşüncelerim.
Benim zamanım sadece para değildir. İnsanlara yardım etmek onların teşekkürünü almak bazen milyonlara değer. Varsın onlar beni bir daha tanımasın.

Solutions adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak üslubunuza dikkat edin.Bu üslup ile özellikle "!" çoğu kişiyi cephe alırsınız kendinize.Bunun yanında,tabiri caize,1 TL ye su alıp idrarı dahi 2 TL ye çıkarmak para iken paranın aranılması yanlış mı ? Kaldı ki uğraşılmayacak basit şeylerde forumun %90 i yardım ediyor zaten,ya gözün kör ya nankörsün.Bunun yanında yogun kod hatalarında dahi yardım ettigimiz arkadaşlarımız kardeşlerimiz var bize yardım eden abi ve arkadaşlarımız var ama herşeyin bir düzeyi bir vakti var.Sen istiyorsun ki örnegin whmcs tema yazayım bilen adam 7/24 bana yardım etsin kusura bakma kardeşim az ye paranı biriktir bir uşak tut.

Ücretsiz bir işlem için trade yasak kardeşim ! Report edildi.
ben hiçbirşey istemiyorum. Nankör de değilim. Kendiniz olun biraz. Söz oyunları yapmadan samimi bir yorum yazın. Tamamdır raport edin teşekkürler.