Ücret taleb etmesin demiyorum. Gerçekten zor işler için çok zaman harcanacak işler için talep etsin. 1 sorunu karşısındakı bilmiyor diye çok kolay olmasına rağmen para talep etmesi etikmi sizce ? Örneğin birisi wordpress'de arkadaşlar sidebar tasarımını değiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim dediğinde bunun için para istemeği normal fakat sidebarda başlığı kırmızı yapmak istiyorum dediğinde ona .h3{color:red;} yerine ücretli yardım ede bilirim demesi bana doğru gelmiyor. Ben bunu normal karşılayamıyorum.
Dediğiniz iş o kadar kolaysa neden siz yapamıyorsunuz ? İşin kolay yada zor olduğuna nasıl karar veriyorsunuz ? Sizce işi bilen bir kişinin işi kısa sürede yapması bunun ücrete tabi olamaması anlamınamı geliyor? İşi bilen bir kişi o işi öğrenmek için harcadığı zaman ve emeği neye göre değerlendiriyorsunuz?
Hocam bende bir hata yapıp bildiklerimi ücreti ile öğretmek istedim bir sürü kulp takan da oldu merak edende oldu ama kimseye ücreti ile bir şey öğretmedim ücretsiz verdiklerimden çoğundan kuru bir teşekkür bile duymadım halen sorulan sorular olursa cevaplıyorum ama işimi etkileyecek kazancımı etkileyecek bilgileri vermiyorum benden 2 3 bilgi alıp işi öğrendim sananlar boşa kürek çekerler. İşin boyutu ne olursa olsun kimseye ücretsiz bilgi iş yapmak zorunda değil kimse .Birisi yapabiliyor ama siz yapamıyorsanız rica edersiniz ücret isterse hakkıdır hakkı olmadığını düşünüyor iseniz o işi sizin yapmanız gerekir.