Carillos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer kitaplar yazılabilir tabii ki onu bilemem ama ben direkt olarak kopyalanması , satılması veya ücretsiz dağıtılması durumunu merak ediyorum.
Bu denli büyük bir sektörün muhakkak bunun için bir çözümü vardır.
Hocam en basitinden şöyle bir örnek verebilirim;
içeriğinizin telif hakkını aldınız diyelim,
bir kişi kitabınızı illegal bir şekilde yandex.disk e yolladığında siz telifle ilgili detayları yandexe gönderiyorsunuz ve siliniyor. sonra ne mi oluyor? paylaşan kişi yeni hesap açıp tekrar dağıtıyor tekrar dağıtıyor. Global dosya paylaşım sitelerinden dolayı bunun önüne geçmenizin, yapan kişiyi tespit etmenizin hiçbir yolu yok.

Ama kafamda şöyle bir şey oluştu: eğer siz sınırsız sayıda satış yapmayacaksanız yani örneğin 50-100 kişiye; bilinin kişiye satış yapacaksanız,
E-book içinde örnek vermek için kullandığınız bir rakam değeri var ise bunu her e-booktan e-booka farklı kılmanız ve kaydınızı yapmanızı tavsiye ederim. böylece kimin yaydığını, kimin illegal bir şekilde dağıttığını görebilirsiniz.

Tam olarak kafamdakileri anlatamadım o yüzden bir örnek vermek istiyorum:

E-bookunuzun içinde bir yerde şöyle bir cümlenin geçtiğini varsayalım: "ister 1 kere isterseniz 5420 kere deneyin, yine aynı sonucu alacaksınız." buradaki 5420 yazısını her e-bookta farklı kılın ve bu şekilde dağıtım yapın. Örneğin:
R10 Noventa - 5420 şeklinde kaydınızı tutun. Böylece internette dağıtılan bir kaynak gördüğünüzde, o satırı bulup hangi rakam yazıyor diye sorgulatıp; daha sonra kime o numaralı içeriği sattığınızı tespit edebilirsiniz.

Tabi bu sadece kimin dağıttığını tespit etmek için. Fakat ola ki dağıtan biri çıkmışsa, ondan sonra piyasadan dosyanızı kaldırtmanız imkansız gibi bir şey.