Kullanılan dil, yazılım şirketinin ya da kurumsal firmanın iş alanlarına göre değişir. İş tanımları her zaman teoridekine uygun değildir. İşin pratiği daha farklı olabiliyor.
Kesinlikle. Firmalarda kullanılan framework'lerden iş tanımına kadar birçok farklılıklar olduğu için istenen yetenekler kısmına çok takılmamak gerekiyor. Bir konuda uzmanlaşman
o konuda ihtiyacı olan şirketin radarına girmen için yetecektir.
En son çalıştığım firmada (İzmir'in köklü yazılım firması) sadece Android geliştirici olarak çalışıyordum, başka bir iş yapmıyordum. İşe ilk girdiğimiz zamanlarda çok fazla bilgim yoktu, hatta işe girerken içerik editörü olarak almışlardı. Eğer cv me baksalardı işe almak şöyle dursun kapıdan geçirtmezlerdi

Fakat firmanın o anki ihtiyaçlarından ötürü işe alındım ve farklı projeler üzerinde çalışma fırsatım oldu.
Dolayısıyla cv de yazılanlar çoğu zaman geçerli olmuyor. Şuan kendi firmamı işletiyorum ve işyerime çalışan bakarken cvde yazılanları çok önemsemiyorum.
Teoriden çok pratikte yaptığın iş önemli.
Eğer Github Repo'n doluysa zaten cv vermene bile gerek yok. Senin yeteneğine değer veren insan github profilini inceleyerek de alır işe.