Herkese Merhaba ;
Bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Yaşım 21 ve üniversite ekonomi bölümü okuyan bir bireyim. Küçüklükten itibaren içimde bir girişimci ruhu var bunu siz nasıl anlatsam bilemiyorum. Her şeyi merak ediyorum. Her şeyden bir lokma alıyorum diyebilirim. İlgi alanlarım grafik tasarım, video edit, website, birde girişimcilik ruhu

Şimdi gelelim soruma: Bu sabah black friday etkinliğiyle sıfırdan anlatan php kursu aldım. Yanına birde ingilizce kursu alacağım. Ama dediğim gibi yaşım dolayısıyla geçmi kaldım yada bana mı öyle geliyor?. Beynim sulandı resmen. Öneriniz var mı ? bir yol gösterebilirmisiniz rica etsem fikirlerinizi bekliyorum...
İnsanların bazı dönemlerinde 'geç mi kaldım' sorusu beyni kemirmeye başlıyor. Bu soruyu ben 3 senedir kendime soruyorum ancak net bir yanıtı yok. Yani bir yerden bir şeylere başlamak gerekiyor. Hem kurslarını hallet hem de kamu sınavlarına hazırlan. Şahsen ben öyle yapacağım hedef 2020 kpss önlisans.
Asıl sen Türkiye gerçeklerinden habersizsin kardeşim.
Senin yaşın yetmez, bu ülkede memur olmak demek sürünmek demekti 80'ler ve 90'larda...
Memurların hepsi ek iş yapmak zorunda kalırlardı, toplumun en fakir sınıfıydı memurlar.
2001 krizine kadar bu böyle devam etti. 2001 krizinde büyük işsizlik yaşanınca memurluk kıymetlendi.
Gelişmiş ülkelerde kriz çıkınca para gelişmekte olan ülkere kaçtı ve Türk Lirası aşırı değerlendi.
Türk Lirası değerlenince memur maaşları da çok cazip hale gelmeye başladı.
Ama ekonomi tepetaklak, para gelişmiş ülkere geri dönüyor ve memur maaşı ve alım gücü azalıyor.
Daha da azalacak.
Devlet memurluğu kimin için caziptir?
Vasıfsız, hayalsiz, tembel adamlar için büyük nimettir.
Eşeği bağlasan bir devlet dairesine 25 senede emekli olur.
Doğru düzgün bir şey bilmene gerek yok, sana söyleneni yaparsın 9-5.
Annem kuzenin gibi öğretmen olamadın diye senelerce başımın etini yedi.
Geçen sene Cruise Tur ile Yunan adalarını gezdim annemle, o zaman dedim, eğer öğretmen olsaydım seni asla buraya getiremezdim diye.
Ben PHP MYSQL programlamayı 30 yaşında öğrendim.
İlk Şirketimi 35 yaşında kurabildim.
Bahsettiğim gibi babam bir memur emeklisi, atadan babadan 1 lira sermaye, 1 kuruş destek almadım.
Yani 21 yaşındaki bir çocuğa verilecek tavsiye kendini geliştir demek olmalı.
Kendi küçük vizyonunuza insanları sıkıştırmayın.
Bazen hayat sizi KPSS ile memuriyete sürükler buna kader diyebilirsiniz.
Ama bir adamın hayali ideali KPSS ile memur olmak ise, o küçük bir adamdır.
Aklı başında adamlar memuriyetten istifa edip kendi işlerinin peşinde koşuyorlar, memuriyete devam edenler cesareti, kapasitesi ve azmi olmayan adamlardır.
2 yabancı dili çok iyi öğrenen, 2 bilgisayar programlama dilini çok iyi öğrenen bir adamın yakın gelecekte işsiz kalması mümkün değil.
Bir de pazarlama öğrenin gençler. Ben çok geç başladım bu konuda kendimi geliştirmeye. Pazarlama ve satış teknikleri üzerine çalışın.
Siz kendinizi pazarlama, yabancı dil, ve bilgisayar teknolojileri üzerinde eğitin.
Ya iş sizi bulur, ya da siz işi kurarsınız...
Uzun uzun yazdım okuyup ilham alan genç arkadaşlar olur diye...
Bu paylaşımı yeni okudum. Memur olmayı istememin nedeni aslında sade bir hayat sürmek fakat çok doğru söylemişsiniz tembel işi diye... Bakalım gelecek yıllar neler gösterecek bizlere...