benim aklıma 1-2 program geliyor
ilki tabiki bilgi işlem destek ekibi için....
a) mevcut network yapısının tanımlanacağı ve bağlı olan yazıcı detay bilgileri ile ip var ise ip bilgisi.. hatta yapabilinir ise ip bazlı yazıcılardan toner - sarfiyat bilgisini de alıp bilgi vermesi... fantezi bu ya :P
b) mevcut sarfiyat ve ihtiyaç bilgisi ve var ise stok durumu - takibi
c) yedek - mevcut kullanımdaki hardware ürünleri - nerde hangi kullanıcıda olduğu bilgisi
d) bu sistem bilgilerinin kullanıcı bazında local de paylaşımı.
e) hadi ek bir fantezi.. sorunu olan kişiler .. ki bu script bir localdeki protalda çalıştığını kabul ediyor ki olması gereken de o... teknik servis bilgisi talebi de açsınlar.. ister kişiye mail ister script dahilinde mesaj olarak gitsin....
f) fantezi de sınır yok. .PORTAL dedik ya.. şirketin özel ve tüzel resim - video gibi paylaşımları...
ikinci script.. yine ayn portal a ek olabilir.. (fantezide sınır yok....)
her kullanıcı için bir user açtıkd imi.. bu user a varsa kendisinde mikrofon vs ile konuşma ile iletişim kurma.. aynı ip telefon mantığında ama.. sorun şu.. kişi online da olabilir yerinde iken cevab verebilir.. veya meşgule atması ile ses kaydı localdeki server da kalır.
mesaj bırakılan kişi ister kendi pc sinden ister herhangi bir pc den kendi hesabına girdiğinde sorunsuzca dinleyebilir
yine bu mesaj script ine ek olarak.. ister icq.. ister whatsapp, ister mirc de.... adının önemi yok.. klasik chat programı.. yani network de portal dahilinde ses iletişimi kuramayan veya kurmak isteyenler için text li mesaj...
aynı sciprt e yeni fantezi eklemeye devam ediyorum....

durmak yok fanteziye devam
mail arabilirimi..
yani şuan kullandığım outlook yerine localhost da pc yi açtığım zaman.. isterseniz zimbra gibi... ister başka yazılımlar gibi web arabiriminden portal dahilinde mail iletişimi
firmadaki herkesin dışa açılan mail adresi olsun olmasın.. localhost da bir mail sistemi olsun...
yani ben alıcı kısmına...
ali@ali.com yazdığında ali nin ali firmasındaki mail adresine gitmesini nasıl sağlıyor isem.... ali@localhost yazdığımda ise kendi network ümdeki kişise sorunsuz ca ve olabildiğince gelişmiş mail atmak istiyorum
bu tür bir portal veya localhost üzerinden çalışacak yazılım var ise de bilmek görmek isterim
bu kadar detaylı fantezi yapma sebebim ise...
şirketlerin mikropsoft a bağımlılığını azaltmak ve işi sadece sağa sola yazı yazıp cevablamak isteyen kişilere linux kurarak her türlü lisans sorunundan kurtulmak
linux seven coder lara duruyurulur
selamlar