DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazen olmuyor hocam, ne yaparsan yap olmuyor. Tam bu sefer oldu dediğin anda bir başka kütük düşüyor yoluna. O yolda yalnızsan kütüğü kaldıracak gücünde olmuyor, dönüyorsun başa. Şöyle bak olaya, yeni bir yola çıkacak maddi gücün varsa ve borcun yoksa bu en büyük şans. İnsanlar bu tür olaylarda Allah korusun çaresizliğe düşüp intihara kasar gidiyorlar. Hele ki borçlu olup çaresiz kalınca insanın en insanı içgüdüsü bencilliği çıkıyor ortaya ve geride kalanları düşünmeden kolay yolu seçiyor.

Kaç kere battım, kaç kere yanlış yola girdim bende hatırlamıyorum artık. Hepsinde bir hayecan çıktım yola ama olmadı. Gücüm var mı yeni bir yola çıkmaya dersen, yok. Ama durduğum yerde duracak şansım da yok. Deneyeceğim yollarda kalmadı ama arıyorum sırtımda büyük bir yükde varken hemde.

Sığınacağımız yer belli, eninde sonunda gideceğimiz yerde öyle. Her halimize şükretmekten başka yapacak birşey, kapanan bir kapının ardından yenisini denemekten başka bir yol da yok. Allah gönlünüze göre versin istediklerinizi umarım.
Evet sanırım en büyük şansım borçsuz olmam aslında tek ileri görüşlü işim bu sanırım maliyetsiz ve sermayesiz bir iş kurmak oldu. Her ne kadar borçsuz olsam da hazıra dağ dayanmıyor bir şekilde elindekide eriyip gidiyor inşallah Yüce Rabbımızın izniyle bir kapıyı daha zorlayacağım.

bilcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi tebrik ederim, girişimci bir ruhunuz var. Aslına bakarsanız siz başarılı olmuşsunuz zaten. Ama tek problem ileriyi görememek gibi. Yani örnek veriyorum; internet kafe açıyorsunuz. Oradaki inşaatları veya boş arsaları bile hesap ederek acaba ileri de bana rakip çıkar mı gibi analizler yapmak lazım. Eminim, bazen bunları yapamıyoruz hepimiz. Ama olabildiğince bu gibi ileri ki dezavantajları görebilmek gerekiyor. Ve yaptığınız işlere bakarsak, sizde bu güçte mevcut.

Bu yüzden tavsiyem, varsa yeteğiniz (gerçi zaten ticaretten anlıyorsunuz) onun üzerine giderek tekrar bir girişim yapmak olabilir.
Hocam denemekten hiç vazgeçmedim ama kaybetmekten çok yoruldum tam işte bu sefer oldu istediğim gibi yalansız dolansız para kazanıyorum dediğimde birileri sanki sırtıma tekme atıp hadi oradan diyor. yapacak bir şey yok hayat bu ama yoruldum gidip bir yerde çalışayım diyorum en azından azıcık maaşım ağrısız başım diyorum bu seferde çocuklarımın geleceğini düşünüyorum bana annemin babamın yaptıklarından daha azını değil daha fazlasını yapmam gerekiyor diye düşünüyorum.

Hayırlısı bir kapı kapandı diğerini zorlayacağım.

Keras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun abi. Profil yaşına bakılırsa benden bir 15 yaş büyüksün. Tavsiye vermek haddim değil. Ancak insan, umudunu yitirirse; her şeyini kaybeder. Tabii umudun yanında realist düşünme, ileriyi görebilme, dirayet, kendine inanma, özgüven gibi faktörler de geliyor. Yaşadığımız ülkenin şartları, son günlerde iş dünyasındaki kötü gidişat elbette hepimizin malumu ancak bir şekilde yolumuza bakmamız gerekiyor. Umarım iflas etmez, kendini toparlar ve girişimci ruhunu hiç kaybetmezsin.
Kardeşim yaşın ne önemi var bazen benim göremediklerimi düşünemediklerimi genç kardeşkerim görüp düşünüyor. Dediklerinin tam tersi genç arkadaşların fikirlerine her zaman önem verdim.

iş için iflas değil ama kaybetmeye doğru ilerliyorum. inanın yurt dışındaki insanların saçma sapan düşüncelerini dinleseniz kafayı yersiniz.


Whistleblower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok geçmiş olsun. Üzüldüm adınıza ama asla vazgeçmeyin. Dertleşmek isterseniz mesaj atabilirsiniz.
Eyvallah hocam dertleşiyoruz işte ne güzel inanın tanıdığım insanlardan daha çok tanımadığım insanlarla dertleşmek beni daha çok rahatlatıyor. Teşşekürler hepinize