Bazen olmuyor hocam, ne yaparsan yap olmuyor. Tam bu sefer oldu dediğin anda bir başka kütük düşüyor yoluna. O yolda yalnızsan kütüğü kaldıracak gücünde olmuyor, dönüyorsun başa. Şöyle bak olaya, yeni bir yola çıkacak maddi gücün varsa ve borcun yoksa bu en büyük şans. İnsanlar bu tür olaylarda Allah korusun çaresizliğe düşüp intihara kasar gidiyorlar. Hele ki borçlu olup çaresiz kalınca insanın en insanı içgüdüsü bencilliği çıkıyor ortaya ve geride kalanları düşünmeden kolay yolu seçiyor.
Kaç kere battım, kaç kere yanlış yola girdim bende hatırlamıyorum artık. Hepsinde bir hayecan çıktım yola ama olmadı. Gücüm var mı yeni bir yola çıkmaya dersen, yok. Ama durduğum yerde duracak şansım da yok. Deneyeceğim yollarda kalmadı ama arıyorum sırtımda büyük bir yükde varken hemde.
Sığınacağımız yer belli, eninde sonunda gideceğimiz yerde öyle. Her halimize şükretmekten başka yapacak birşey, kapanan bir kapının ardından yenisini denemekten başka bir yol da yok. Allah gönlünüze göre versin istediklerinizi umarım.