Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
25’ten fazla ISG uzmanı, 5’ten fazla iş yeri avukatı ile çalışıyorum. Bunun devlet ile bir alakası yok. Burada ki olay sadece Türkiye’de değil, tüm Avrupa ülkelerinde. Kanunlarda İngiltere’den alınma.

İşçinin sağlık sorunları ile iş yerinden hakkını alıp ayrılması gerekiyorsa heyet raporuna ya da meslek hastalıkları hastanesi konsültesine ihtiyacı var. Aksi halde hiçbir raporu olmadan sağlık sorunlarını öne sürerek hakkını alıp çıkamaz. Zaten böyle bir şey mümkünde olmamalı. Hastayım diyen tazminat alır gider, iş kanunu oldukça derin mevzuatlardan oluşuyor. Ve emin ol hocam bu konunun devlet ile uzaktan yakından alakası yok. Hatta son 10 yıllık dönemde iş kanunları işçiler lehine işlemeye başladı. Öncesi tam bir felaketti.
adamlar işi biliyor çakallıga kaçıyor benim heyet raporu alamayacağımı zaten bildikleri için heyet raporu istiyorlar benden..
Heyet raporu alabilmem için vücudumun 2-3 yerinden sakat olmam gerekiyor yoksa iltihaplı romatizmayla %30-%35 oranında bi iş görmezlik raporu heyet raporu almama engel oluyor çünkü heyet raporu alabilmem için %50 oranını tutturmam gerkeiyor şimdi anladınız umarım olayı madem bu kadar iş sağlığı güvenliği uzmanlarıyla calısıyorsunuz bir yararınız dokunsun bi faydanız dokunsun eleştirmeyin yardımcı olabileceğiniz noktaları söyleyin uygulayalım

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
acikcasi iş kazası gibi bir durum değil
firma haklı olarak sizden belge istiyor.

belki sizin daha önceden bu sakatlığınız vardı ve nüks etti bunun bile ispatı gerekebilir. yada ne bileyim ailesinde kronik şeker olan insanın şeker hastası olma ihtimali gibi düşünün.
işe girdikten 2 sene sonra çalışan şeker hastası oldum sizin yüzünüzden beni çıkarın derse firma tabi ki çıkarmaz doktorda rapor vermez.

siz işinize devam etmeye çalışın piyasada zaten iş yok iyice sararsanız kendinizi ağrınız azalacaktır.doktor tavsiyesi neyse onları ayrica muhakkak uygulayın

geçmiş olsun
sayın arkadaşlar bu yorumum herkezedir lütfen paylaşmış oldugum konuyu tamamen okumadan bu arkadaş gibi yorum atmayalım.
daha doğrusu yorum atmak için yorum atmayalım çünkü ben bütün olayları belgeli bir şekilde sakladıgımı paylaşmış oldugum ilk posttada belirttim.