Merhaba arkadaşlar bu konuyu niye açtığımı bilmiyorum sanırım bunaldım ve tanıdığım değilde tanımadığım insanlarla sorunumu paylaşmak istedim.
uzun zamandır iş hayatındayım 4 defa kendi işimi kurdum 3 tanesini batırdım aslında batırmak sayılmaz ama elimde olmayan sebepler yüzünden kapattım şimdi 4. işimi de kapatma safhasına geldim buda benim elimde olmayan sebepler yüzünden olacak gibi duruyor.
ilk işimi askerliğimi bitirip memlekete dönünce açmıştım "İnternet kafe" günde 150 200 tl gibi güzel (o günlerde süper) bir kazancım vardı ama açtıktan 2 yıl sonra mantar gibi her yerde yanımda karşımda açılmaya başladı şimdi hepsi benim gibi kapanıp gitti.
ikinci işimi yurt dışında açmıştım Çin,den bilgisayar parçaları alıp satıyordum bazen hazır bilgisayar diz üstü bilgisayar vs.. satışım vardı benden daha güçlü olan firmaların rüşvet ile üzerime devlet görevlilerini yollaması ve o ülkede yabancı olmam yüzünden 1 yıl tutuna bildim ama güzel para kazanmıştım.
üçüncü işimi de yurt dışında bu kazandığım para ile açtım çiftliğim vardı kesimlik tavuk ve yumurta işine girmiştim ciddi paralar kazanıyordum sonra kuş gribi çıktı ve tüm hayvanlarımı öldürdüler. bir daha çiftlik açmak istediğimde lisans almamı istediler ama lisans vermiyorlardı bir sürü insana rüşvet verdim ama bir daha açamadım.
bütün bu işleri bir şekilde elimden kaçırdım ülkeme dönüp en iyi bildiğim işi otomasyonu yapmaya başladım bir daha firma açmam diyordum ama dayanamayıp bir firma açtım yine güzel kazançlar kazanıyordum ki bu kötü şans tekrar bana musallat olmaya başladı yok uçak düştü yok dolar yükseldi yok darbe teşebbüsü oldu derken ülkenin güvenililiği yurt dışında alt üst oldu. Pek kimse güvenmez oldu ülkemize sonuç olarak bu işinde sonu gelmese de kazançları düşmeye başladı.
Bıktım artık başarısız olmaktan ciddi anlamda çok çalışıyorum yapmam gerekenden fazlasını yapıyorum ama ben ne kadar çok çabalarsam o kadar çok ters işlerle karşılaşıyorum.
Az önce ciddi bir ihaleden çekilmek zorunda kaldım ve çekilme sebebim alıcı firmanın aşırı güvensizliği bunun sebebi şirketim değil daha çok yabancıların gözünden ülkedeki sorunlar bizim bir sorunumuz yok gibi görünse de yurt dışındaki adamlar ülkemizde kaos görüyorlar ve inanılmaz isteklerde bulunuyorlar. Hiç kimsenin karşılayamayacağı yada karşılamak istemeyeceği teminatlarla biz ihracatçıları resmen bezdirdiler.
sanırım bu işinde yakında iflas bayrağını çekecek gibi duruyorum. Gidip bir firmada çalışmak ve emekli olup geriye kalan 10 15 yılımı yaşamak dan başka bir şeyim kalmadı.