Merhaba

İş için(tasarım, yazılım, render) kullanılacaksa kesinlikle iMac öneririm. MacOS işletim sistemine nasıl adepte olunamıyor anlamış değilim ben 2013'ten beri kullanıyorum sadece 20-30 gün ilk aldığımda yabancılık çektim sonra iş için biçilmiş kaftan olduğunu keşfettikten sonra bağımlısı oldum. Fakat geçenlerde oyun oynamak için ayrı bir kasa topladım, oyun hevesiniz varsa kesinlikle iMac'te LoL gibi oyunlar dışında oyun oynamanız zor render yapacak güçte grafik kartı barındıran bir cihaz alırsanız Fortniye benzeri oyunlarıda oynatır. İş diyorsanız kesinlikle iMac alın, 1 ay bilemedin 2 ay yabancılık çekin sonra iş hayatınızı nasıl daha verimli hale getirdiğini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Yazılım ve tasarım anlamında zaten programların %99'u hem Win hem Mac destekli(Photoshop, Adobe ürünleri Atom, Sublime Text vb. hepsi var) bunlara ek olarak bide kendi yazılımları var Windows'ta bulamayacağınız tasarım, müzik ve video işleriyle ilgilenenler için. Ayrıca herşeyden öte "işletim sistemi güncellemesi" için para ödemiyorsunuz. Gerçi win10'dan sonra sadece aynı işletim sistemini update ederek gidecekler sanırım ama olsun MacOS kendini her yıl yenileyen, fazlalıkları sistemden çıkartan, ihtiyaçları dahil eden ve performanstada üstüne koyan bir işlerim sistemi. Dişinizi sıkın alışın derim, alışamıyorum diye bir şey yok. İnanın çok basit, Windows eziyet gelecek alışırsanız.