ResimBox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sağ tuş tıklamak çözüm üretmez arkadaşlar. Sitenizdeki yazılarınız insan eli ile (mouse ile) kopyalanıp yapıştırılmıyor. Yazılım/eklenti ile yapılabiliyor. Bu işte çok başarılı eklentiler mevcut. O yüzden kullanıcılarınızı rahatsız eden mouse sağ tuş olayına girmeyin boşuna.
Çözüm üretilmesi gereken konu ; Siteniz/yazılarınız klonlandığında, bunu doğru mecralara gönderebilmek ve en hızlı bir şekilde şikayetler nasıl etki gösterir buna fokuslanmak.
Bu konu ile ilgili çözüm için konuyu ben de takip ediyorum.

Yani özet ile ; Siteniz klonlanmaya çözüm pek üretemezsiniz. Eklenti ile yapmayan, özel scriptini yazıp da alır. Önüne geçilmez. Sitelerimiz kopyalandığında bu içeriği çalan siteye en etkili yaptırım neler olmalıdır buna kafa yormak gerekir.

Edit : Almanca ve ingilizce siteleri translate ederek, farklı dillere çevirerek içerikleri sorunsuz bir şekilde eklentiler ile ben de çekebiliyorum. O yüzden diyorum bu işler sağ tuş veya ctrl+c ile kopyalamayı engellemek ile olmaz : )
Bu konuda Turgut'un codecanyondaki eklentisi efsanedir. Birazcık css, birazcık da regex biliyorsanız, ortaya neler çıkıyor neler : )
Evet haklısınız aslında, sadece geçici çözümlerle önlem almaya çalışıyoruz en azından sağlıklı bir çözüm bulana kadar.

nazimX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçerik hırsızlığına tam anlamıyla etkili bir çözüm maalesef yok. En temizi yasal yollara başvurmak olacaktır. Sanırım yakında güzel haberler alacağız.

https://twitter.com/volkanyilmaz/sta...51233640058881
Çok ağır bir yaptırım olmuş bu kadarına yüreğim dayanmaz sanırım, fakat ev geçindiren rızkını yiyen birinin önü kesilecekse sanırım bu tür yaptırımlar yadırganmayacaktır.