Hymelanos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar;

Geçen yıl bir anda artan kilolarım için bölgemde bulunan hastanenin endokrinoloji bölümüne kontrole gitti. Yapılan testlerde insülüm direncinin normalden oldukça fazla olduğu belirtildi. İnsülin durumunu gerçekten hissedebiliyordum. Gün içerisinde ellerimi kontrol edemeyecek kadar titrediğini, sürekli abur cubur tüketme hissi oluşuyordu. Reçete ile kullanmam gereken ilaçları bir süreye kadar kullandım. İlaçlar harbiden şeker durumunu kontrol altına alıyor, titreme durumunu yok ediyordu. yaklaşık 4, 5 ay önce kullanmayı kestim. Devlet, ilaçları karşılamıyordu.

İlaç ücreti ortalama bir miktar olsa da ne bileyim, para vermek istemiyordum. Son zamanlarda tekrardan insülin direncim ortaya çıktı. 2 gündür kahvaltıdan 1 saat sonra açıkmaya başlıyor, ellerimde titremeler meydana geliyor. Canım sürekli şeker tüketmek istiyor. Bu durumun önüne geçemiyorum. Yaşım 24, kilo desen biraz var (105 civarında) Alternatif yöntemler ile insülin düşürme konusunda bilgisi, fikri olan var mı acaba? Bu durum beni cidden etkiliyor. Son zamanlarda aldığım elimde bulunan işleri yapamıyor, müşterilerime karşı bir şey diyemiyorum. Eğer fark etmişler ise @ErginYilmaz; @OrkutEce; @sinnerxx; ve @MGurgan; içerik girişleri konusunda bir sorun olduğunu göreceklerdir. Şu sıralar tuşlara basmada dahi sorun yaşıyorum. Parmak titremesi şeker tüketene kadar ya da bir şeyler yemeden geçmiyor. Havadan sudan bahaneler üreterek bu sorunu kesinlikle onlara yansıtmak istemedim.

Doktora görünmek şu an için istemiyorum. Önerilen ilaç bana göre para tuzağından başka bir şey değil. Sanki doktorların tamamı firma ile anlaşıp satış üzerinden komisyon alıyor (bu ifade kesinlikle yanlış anlaşılmasın) Eğer bu konuda kendisine özgü çözüm önerisi olan, sağlık bölümlerinde okuyan arkadaşlardan destek istiyorum. Eskiden olduğu gibi günde araştırarak içerikler yazmayı gerçekten özledim. Şu an için mola vermeden bilgisayar başında durduğum süre 25 dk'yı geçmiyor.

Teşekkürler.
Fatih, bu durumuna çok üzüldüm gerçekten. Ne kadar kaliteli makaleler çıkabildiğini bizzat biliyorum. Bu tarz problemleri doktor aracılığı ile çözmen gerekir. Diğer türlü hem hastalık büyür hem de hayatını olumsuz etkiler. Farklı hastnede farklı doktora gidip görün derim. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa telefon numaramı biliyorsun.