Arkadaşlar faturalar çok yüksek ona diyecek sözüm yok ama kendimin uyguladığı ve gerçekten çok işe yarayan faturaları aşağa çeken bir kaç madde yazayım size.
1-Ketılı kaldırın ( Mutfaktan ketılı kaldırdım özellikle evinizde doğalgaz varsa ketıla gerek yok koyun çaydanlığa kaynasın.)
2-Evlerde hep antre, ara yer, giriş diye tabir ettiğimiz yere fotoserli sadece insanı görünce yanan ve otomatik sönen ışık koydum.
3-Tüm ampulleri istisnasız kaliteli (kaliteliyi özellikle belirtiyorum) led ampulle değiştirdim. (ilk başta maliyetli ancak zamanla çok etkiliyor tasarruflu ampuller bile 20 watken bunlar 5-9 wat civarı)
4-Şifonunuz kapağını kaldırın ve içersine ağzına kadar doldurup ağzı kapatılmış su şişesi koyun. 500ml çok düşük gözükebilir ama ayda kaç defa şifona basıldığını hesap edince hak vereceksiniz. Çoğu zaman 200ml sidik için 6litre temiz su gidiyor yazık.
5-Muslukların alt kısımlarda vanaları oluyor çoğu evde onları kısın. Çünkü yeni nesil muslukları az açamıyosun açtığın gibi son ayarda açılıyor.
6-Doğalgaz için kendinden ayarlanabilir dijital termostad koydum. Haftalık ayar yaptım ve sadece evde olduğum saatler ve eve gelmeden 1 saat önce otomatik yanıyor. Ben evde yokken yanmıyor.
7-Petek arkalarına bir yüzü aliminyumlu keçelerden satın alın ve yerleştirin.
8-Fırın yemekleri yerine tencere ve tava yemekleri yapılmalı
9-Buzdolaplarının yaz ve kış ayarları farklıdır bunu herkes atlıyor kataloglarına bakın ve uygun ayara getirin.
60-70 tl elektrik 40tl su kışın en soğukta bile max 160 doğalgaz ödüyorum.
Bloğuma yazsam özgün makaleydi he