Merhabalar.
Yarın için bir uçuşum var ve uçuşta istanbuldaki evimden gideceğim yere yiyecekler götürmek istiyorum.
Yasak olup olmadığıyla ilgili arayıp bilgi aldım ama 2 seferde farklı bilgi verdiler.
1. Arayışımda ''Kabin bagajında taşıyamazsınız. 60x70x80 boyutlarını aşmadığınız sürece ve riski kabul ettiğiniz sürece kargo bagajında taşınabilir''
2. Arayışımda ''Bu konuda net bir bilgi veremem ama kabin bagajına alınmaz kargo bagajınada alınması tamamen insiyatif meselesi''
Şimdi ben neye göre hareket edeyim. Ürünlerin çöp olmasınıda istemiyorum.
Daha önce böyle bir taşıma yapan varmı. Neyle karşılaştılar vs.
Ürünler : Menemen(Kavanoz), Tereyağ(Kavanoz), Bal(Kavanoz), Reçel(Kavanoz), Pekmez(Kavanoz), Sarma(Küçük kutu)
YOLCULUK SONRASI SONUÇLAR ( EDİT )
Yolculuğumu yaptım.
Anadolujet firmasının biletiydi.
İlk kapı girişinde içinde ne var diye sordular "yemek var" dedim . tamam dedi devam ettim.
Kargoya vericeğim bölüme geldim verdim koliyi ''içindeki kavanozlarda yemek var sorun olurmu" dedim. Sorumluluk almıyoruz tamamen sizin sorumluluğunuzda dedi bende gönderdim kargoya.
Yani diyorki sen paketleyip iyice korumaya alıcaksın. Kolinin içindekiler kırılırsa buna karışmayız.
Herhangi bir sorun olmadan inişte aldım paketimi hiçbir sorun yoktu.
Sıvı birşey varmı demişti ben yarı sıvı ürünler olmasına rağmen geçiştirdim sıvılarda nasıl bir prosedür uygulanıyor bilmiyorum.
Belki ilerde araştıran olur diye yazayım dedim sonucu.