Kilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asgari ücretle 1 çocuğu geçtim, 3-4 çocuk yapanlar var. Nasıl geçiriyorlar aklım almıyor. Yazık değil mi o çocuklara..
Kafamda şöyle bir hesaplama yapıyorum , ben ve eşim çalışsak toplamda 7 bin lira para girse eve yine çocuk yapmak lüks geliyor bana , en azından evimi alayım ondan sonra yaparım diyorum.
Bizim milletse cengaver , adam asgari maaşla iki tane , üç tane yapıyor. 700 kira , 300 fatura , 100 işe git gel otobüs parası, geri kaldı 500 lira.
500 liraya , yemek mi yiyeceksin , giyinecek misin , eve eşya mı alacaksın , çocuğa kalem silgi mi alacaksın? 4 kişi her gün öğünlerde kuru ekmek yeseniz 600 lira tutuyor. 100 lira içeri giriyorsun her ay.

Avrupalıların rahatlıklarına özeniyoruz , öyle bir hayat istiyoruz ama arkadaş böyle plansız çocuk yapmayla olmaz bu iş. Üniversiteler dolup taşıyor , işsizlik dolup taşıyor. En başarılı olanlar bile hayata zor tutunuyor şu an. Yazık günah. Ekonomik çöküşe en çok bu insanlar kızıyor ama çöküşe en çok katkı sağlayan insalarda yine bu arkadaşlar.