- Ankara / Mamak'tan Cuma günü kurtuldum. Buraya düşen arkadaşlar varsa en büyük önerim soğuk havaya karşı hazırlıklı olun. Boyunluk mutlaka kullanın ve kulaklarınıza kadar boyunluğu çekin. Soğuktan benim kulak derim şişti ve patladı. Yara içinde. Ayrıca iki ciğerde zatüre.

- Yemeklerden beklentinizi üst seviyede tutmayın. Genel anlamda lezzet baya kötü oluyor. Yemekhanede kahvaltıda verilen çayı içemezsiniz. O derece kötü. Yemekhanede yemem derseniz orada Hacı Baki var. Köftesi fena değil ama önünde çok fazla sıra oluyor.

- Merkez kantine izinsiz gidemezsiniz ve manga komutanıyla gitme imkanınız olur. Onun dışında bölük iç bahçede bir kantin var ama çok sıra oluyor. Su konusu çok sıkıntı. Su satan yerden de sık sık 12 li su almaya çalışın.

- Bunun dışında uygun adımda bol bol hayatınızda yürümediğiniz kadar yürütecekler. Buna kendinizi hazırlayın. Bot alırken mutlaka ayak numaranızın 1 numara büyüğünü alın.

- 3 kere bina nöbeti tuttum. Bina için de tuttuğunuz için üşümüyorsunuz ve rahat geçiyor.

- Kıyafetleri dolaba koymaya çalışmayın. Dolaplar dar olduğu için kalk saatinden erken kalkmanız durumunda fazla gürültü oluyor. Bu yüzden yanınızda askı götürün ve askıyı da yatağın köşesine asın daha rahat olur.

- İlaç konusu büyük sıkıntı. Revire gitseniz bile ilaçlarını ertesi gün falan gelmiyor. 3-4 gün sonra gelebiliyor. Bu yüzden mümkünse paket selpak alın ve hepsinin içine soğuk algınlığı için ilaç koyun. Hatta antibiyotikte koyun bir kaç tane.

- Sık sık yerde sürüneceğiniz için ister istemez tırnak kenarlarında iltihap oluşabiliyor. Bu yüzden yanınızda mutlaka deri kremi götürün. İşinize yarayacaktır.

Mamak ile ilgili sorusu olan var ise cevaplayabilirim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.