Oğuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İKM.MLY.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/İSTANBUL MALTEPE

2020 OCAK-40B

3.celp burada yaptım harika bir yer.

27.10 sevk tarihi teslim olma tarihi 29.10

15:00 gibi teslim oldum size tavsiyem erken gitmeyin en erken 14:30
sabahtan teslim olanların işlemleri ertesi gün öğlene kadar bitti bizim 4 gün sürdü 3 dakikalık aşı işlemi bile tam bir gün sürdü böylelikle eğitimlere geç başladık.
Kışlada hiç uzun dönem asker kalmamıştı sadece askerliğini öyle böyle uzatan 7-8 uzun dönem vardı onlarda kendi halinde ortalarda dolanıyorlar
koğuşlar 24 kişilik 23 asker başınızda kısa dönemlerden seçilmiş 1 manga çavuşu oluyor 1 takım 4 mangadan oluşuyor takım başında 2 tane eğitim için asteğmen bulunuyor. ilk hafta kayıt işlemleri için geçtiği için cuma günü anca eğitime başladık oda sağ dön sola dön hiza al vs. cumartesi öğleye kadar eğitim (hiç eğitim yapmadık mıntıka sadece) pazar full boş 2.hafta gene yanaşık düzen eğitimi eğitim kolunda toplan tek-çift kol hiza vs. silah eğitimi ertesi gün 3 atış , bi gece yüzleri boyadık 8-10 km yürüdük normalde 3-4 km yürünüyor fakat en önde biz vardık bol bol foto çektiler gene başka gece ses,ışık çöp kontrolü adında bir eğitim verdiler 3.hafta tamamen tören ağırlıklı uygun adım yürüyüş ve pençe atma eğitimi verildi.

Yemekler harika sadece kahvaltılar bazen zayıf olabiliyor.
kantinde çok fazla sıra olmuyordu yanınızda mutlaka temassız özelliği olan kart götürün hız açısından iyi olur nakit geçmiyor hiç bi yerde fiyatlar çok uygun.
Kahve ve kola otomatları var 25-30 lira bozuk götürürseniz rahat edersiniz kantinlerdende para bozulabiliyor.
İçerde askeri malzeme satan yerde var fakat dışarı göre biraz pahalı oradada herşeyi bulabilirsiniz.
Kantinde tavuk döner,köfte,pizza,tost, patetes kızartması simit pohaça türleri var.
Ziyaretçi günleri cumartesi öğleden sonra pazar full diğer günler ziyaretçi yasak tabi rütbeli tanıdığınız yoksa rütbeli tanıdığı olan hafta içide çıktı.
Duşlar hergün sabah 05-07 akşam 06-09 ve haftada 2 gün öğlenleri her bölüğün duş saati var bizim 2.bölük salı perşembe akşam 15-17 arasıydı sıcak su sorunu bazen oluyor oda sabahları genelde.
Işıkların açılması sabah 06:00 Yat saati ışıkların kapanması 21:30
Saçlara çok dikkat etmiyorlar 5 numara olsanız yeter hergün traş olunacak geceden olmak yasak ama yakalanmadan olanlar oluyordu.
Tuvalet temizliği sırası mutlaka bir gün geliyor her manganın bir sırası var katta 4 tuvalet var 5 er kişi temizliyorsunuz.
Koridor nöbeti var 2 kişi tutuyorsunuz bende gece 01-03 arası durmuştum.
Hafta sonuda olsa kamuflajsız gezmenize izin yok(kısa dönemlere var) duşa giderken bile kamuflajla gideceksiniz o yüzden büyük sağlam torbalardan 3-4 tane götürün bir adet gece yatarken kullanmak için eşortman birde kalın bir polar alın zaten 2.gün çantaları sivil eşya bölümüne kaldırıyorlar.
Yanınıza bol bol ilaç alın boğaz pastili spreyi soğuk algınlığı ilacı alın girişte teslim etmeyin kontrol olmuyor, revire güvenmeyin zaten sizi tembihliyorlar revire gereksiz yere gitmeyin diye 2 gün istirat izini var daha fazla izin yazarlarsa askerliğiniz uzar 5 gün rapor alan vardı 3 gün askerliği uzadı.
Manga çavuşları ve asteğmenler harika insanlar hep yanımıza gelip bir sorunumuz varmı diye sorarlardı bazen yürüyüşte yapamayıp çıkmak isteyenler olurdu zorlamadan izin verirlerdi küfür şiddet vs. kesinlikle yok
tek sıkıntı iştimalar günde 6 kere alınıyor bazen 1 saat bazen daha fazla nöbetçi astsubay uzman çavuş vs nin gelmesini bekliyorsunuz