YorumTakip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anne ve bebek ile ithalat kalemleri üzerine denedim hocam.
Anne ve bebek kategorisinde çok fazla iade ve sipariş iptali oluyor. Kraftın 2000 TL değerindeki bir ürününü kargoladım, geri döndü, siparişi yapan müşteriyi aradığımda şu cevabı aldım "Hocam ürünü görmek istemiştim..."
Bişey demeye gerek yok sanırım

İthal mallarda (İlgin ürünler) kar marjı çok olmuyor. Malum dolar çok yüksek vs.

Beyaz eşyada, elektronik ürünlerde servis ve garanti hizmeti problemleri oluyor.

Giyim (Ayakkabı, elbise vs) sektöründe de çok fazla iade olduğunu söyledi arkadaşlarım.
Ayakkabı numaraları BUÇUKLU oluyor biliyorsunuz.

İç giyimde yayınlanan resimler sansürlenmezse ve devlet bunu farkederse sitenizi engelleme gibi birçok problem olabiliyor. Bir de riskli sektör. O gönderilen kıyafetler GİYİLMİŞ oluyor geri iade ediliyor.
Başkasına satamıyorsunuz. Elinizde patlıyor. Kişiye "giyilmiş ürünleri iade almıyoruz" dediğinizde kabul etse bile 3. kez kargo işlemi yaptırmış oluyorsunuz. Hepsi para

Altın, gümüş gibi ürünlerde sanıyorum ki "orijinallik" üzerinden sorunlar çıkacaktır. Aynı ürünün "çakmasını" geri iade edip "bana bu ürün geldi" gibi kendini savunmaya çalışan insanlara rastlamanız çok olası.

Tüm bunların haricinde internette rekabet küçük paralarla baş edilemeyecek kadar fazla.
Bir de vergisiz satış yapan kullanıcılar oldukça yasal bir şekilde bu işi yapmak çok zor.
2 yıl e-ticaret yaptım, benim cebimdeki paralarla dönmeyecek kadar sıkıntılı bir iş olduğuna kanaat getirdim...
Detay isterseniz özelden veya konu altından soru sorabilirsiniz.
Herşey yasal olarak satılacak burada problem yok
Iade şartları olur burada kullanıcılar buna uyar
İç çamaşırıda iade olmaz ben ne realde ne de e ticaret iade alan görmedim
Bebek sektöründe sadece bakmak isteyen arada cikar ama bu hakli bir neden olamaz iade şartları olur

Hile yapmaya çalışanlarda gümüş vs öyle basit değil bu suçtur bunuda ispatlarız

Ek olarak bunlar bir bayiden alınacak ve şartlar olacak dediğiniz şeyler yapılabilir ama iade şartları vs olur.Yoksa sizin dediğiniz gibi olursa kimse birşey kazanamaz

SemihGlnr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığınız sektörlerin hemen hemen hepsinde bulundum. Ama şuan küçük paralarla internette tutunmak çok zor gerçekten büyük firmaların 3e sattığını ürünü malesef biz 3 e alabiliyoruz aynı toptancıdan. Onlar 1000 tane alırken biz 10 tane alıyoruz sonuç olarak malesef iskonto farkları ortaya çıkıyor ve tutunmak çok zorlaşıyor.Gümüş işi güzel iş ama geri iadelerde orjinali yerine koyulan çakma ürünleri ayırt edip uğraşman lazım.Şuan kar marjınıda göz önüne alarak gümüş işine girerdim.
Teşekkürler sağolun gümüş aklıma yatıyor

LZY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kadınlarla ilgili genel bişey açardım hocam kadınlar bu instagram alışverişini çok seviyor. kozmetik ürünleri olabilir
Teşekkürler instagram yaptım bu isi pek iyi değil öneri için sağol teşekkür ediyorum