Anne ve bebek ile ithalat kalemleri üzerine denedim hocam.
Anne ve bebek kategorisinde çok fazla iade ve sipariş iptali oluyor. Kraftın 2000 TL değerindeki bir ürününü kargoladım, geri döndü, siparişi yapan müşteriyi aradığımda şu cevabı aldım "Hocam ürünü görmek istemiştim..."
Bişey demeye gerek yok sanırım

İthal mallarda (İlgin ürünler) kar marjı çok olmuyor. Malum dolar çok yüksek vs.

Beyaz eşyada, elektronik ürünlerde servis ve garanti hizmeti problemleri oluyor.

Giyim (Ayakkabı, elbise vs) sektöründe de çok fazla iade olduğunu söyledi arkadaşlarım.
Ayakkabı numaraları BUÇUKLU oluyor biliyorsunuz.

İç giyimde yayınlanan resimler sansürlenmezse ve devlet bunu farkederse sitenizi engelleme gibi birçok problem olabiliyor. Bir de riskli sektör. O gönderilen kıyafetler GİYİLMİŞ oluyor geri iade ediliyor.
Başkasına satamıyorsunuz. Elinizde patlıyor. Kişiye "giyilmiş ürünleri iade almıyoruz" dediğinizde kabul etse bile 3. kez kargo işlemi yaptırmış oluyorsunuz. Hepsi para

Altın, gümüş gibi ürünlerde sanıyorum ki "orijinallik" üzerinden sorunlar çıkacaktır. Aynı ürünün "çakmasını" geri iade edip "bana bu ürün geldi" gibi kendini savunmaya çalışan insanlara rastlamanız çok olası.

Tüm bunların haricinde internette rekabet küçük paralarla baş edilemeyecek kadar fazla.
Bir de vergisiz satış yapan kullanıcılar oldukça yasal bir şekilde bu işi yapmak çok zor.
2 yıl e-ticaret yaptım, benim cebimdeki paralarla dönmeyecek kadar sıkıntılı bir iş olduğuna kanaat getirdim...
Detay isterseniz özelden veya konu altından soru sorabilirsiniz.