@zafer84
Bakın yıllardır taksi kullanıyorum. Yeni uygulama ile monitör var sanırım taksi şoförünün bilgileri ve resmi de o ekranda var. %80 farklı şoför oluyor takside. Çünkü taksi hiç durmaması gerekiyor dönüşümlü vardiyalı sistemle kullanılıyor taksi. Psikoteknik kanunda bir maddesi yok sadece belediye işlerinde istenen bir belge. Şoför kartında da zorunlu değil.
Denetlense kim denetleyecek bu kadar büyük bir pastayı kim denetleyecek.
Havaalnında çalışan taksilerin sırasını bile adamlar 95 bin tlye satıyorlar. 4 milyon değil 1,5 milyon bile fazla değil mi. Neden bu kadar pahalı çünkü rakip yok.
Bağcılar Topkapı hattındaki minibüsleri hatırlıyorum. 2000 yılında yolcuyu aşağılayan küfür eden, yolun ortasında parayı suratına atıp aşağı atan çok gördüm ben. Şimdi sinek avlıyorlar. Aynı durum taksiler için geçerli (%10 gibi temiz kısmı saymıyorum). Yakın yere almaz, para üstü 4 lirayı bile veremez çünkü bozuğu yoktur 11 lirayı 10 verirsin suratı bir karış olur.
Sen geç savunduğun kesimi. Temiz kesimdesin eyvallah sana sözüm yok fakat bir kasa domatesin içinde 1 tane bozuk olsa hepsini bozar 1 tane temiz olsa o da bozulmaya mahkumdur.
Çok uzatmayacağım bu konuyu. Elin adamı gelip ülkemde böyle birşey yapsın istemem, fakat nasıl ki bakkallar çakallaştı marketler çoğaldıysa aynı durum taksiciler için geçerlidir. Kimsenin yeri kalıcı değildir, kimse de istediği gibi at koşturamaz buralarda.
Söylediklerimi kişisel algılamayın lütfen.