Herkese merhaba arkadaşlar, bir kaç hafta önce çalışmış olduğum yerden ayrıldım ve tazminatımı aldım. Tekrar birilerinin yanına girip çalışmaktansa kendi işimi kurayım istiyorum. 30 bin lira ile nasıl bir iş kurabilirim? Tecrübe edinen ya da sektör tavsiyesi olan arkadaşlar yorumlarıyla bana yol gösterirlerse çok sevinirim. İzmirde ikamet ediyorum. Evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. İlk etapta aylık 2.500 TL civarı kar kalsa cebime yeterli.

Daha önceki iş tecrübelerim satış üzerineydi. Teknoloji marketlerde çalıştım. Son 5 senedir de bir müteahhit firmada hem satış hem de takip işleri yapıyordum.
Maaşlı çalıştığım dönemde ayrıca e-ticaret ile de ilgilendim. kilifmerkezi.com sitesini kurup aksesuar satışı yaptım. Ürün fotoğraflaması, siteye eklenmesi, fatura kesip kargoya teslimi, müşteri hizmetleri aklınıza ne geliyorsa tek başıma ilgilendim. Ek gelir olarak baktığım ve maaşlı bir işte çalıştığım için buna tam olarak yoğunlaşamadım ve yanlış hatırlamıyorsam 2 sene sonra kapattım.

Hiç kendi iş yerim olmadı şimdiye kadar. Üniversite dönemlerinde internet cafe işletmişliğim oldu ama sahibi değildim. Artık kendi işimi kurmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. İnternet sektörü hep merakımdır ama reel bir iş yerim olsun istiyorum.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.