Allah böyle bir kolaylaştırıcı imkan sunmuş yeryüzünde iyi kötü bir sistem kurulmuş, hitap şekli belki güzel değil fakat arkadaşın dediği gibi kullanın.
Ben kredi kartı kullanmıyorum kullanmadım Allah kolaylık ferahlık versin hepimize, fakat bildiğim kadarı ile kredi kartı harcamalarınız dolayısı ile ödeme zamanı geldiğinde harcamalarınıza yansıtılan ek bir ücret oluyor.
Yazdığınız hadis ve rivayetlerin yorumlamanıza hitaben yanlış faiz bakış açınıza göre siz de faiz veren olmuş oluyorsunuz.
Biraz bakış açımızı genişletmemiz lazım, tefeciye faiz vermiyoruz yerel ve yasal bir kuruluşa işlem ücreti veriyoruz. Bu kolaylığı sağlayan da Allah olsa gerek.
Kullanıcı adınıza bakarak müslüman biri olduğunuzu düşünüyorum dini vecibelerinizin ne kadarını yerine getirdiğini ancak Allah bilebilir bunlara uymaya gayret gösterme çabasında iseniz güzel, fakat gırgıra vurmak isteyip öyle bir yorum yaptıysanız durum kötü
hocam kredi kartini kullanip atmden para cekmezsen faiz islemiyor . alışverişlerde kredi karti limitini kullanabilirsin faiz işlemez ama ekstre , yani son odeme tarihini gecirirsen o gunden itibaren geciktirdiğin gunlere faiz isler.