eger adam para verip sana acik kaynak kodlu tema yaptiriyorsa bunu satmakta ozgur yada dagitmakta ama forum lisanli tema nasil yapilir orasini bilmiyorum ama diger wordpress temalarina lisans atanabiliyor senin belirledigin adrese mail gidiyor ama onlari bile kirip paylasanlar var dunyada bir cok parali temalarin varezleri hep varlar
forum teması lisanslamaktan kastım, örneğin textcss.php olan dosya lisans dosyası olsun. Bu dosya olmadan oradaki komutlar çalışmasın. Bu dosya benim sistemimde barınsın, barınan dosyayı sadece benim izin verdiğim yerler kullansın. Örneğin aldın eline wp-login.php dosyasını. İçinde ne var ? misal verelim header.php yönlendirmesi o yönlendirme sayfanın üst başlığını çalıştırıyor. Bu dosya nerede ? ./header.php aynı klasörde ben de diyorum ki bu aynı klasörde olmasın,
bayraktescil.com/site/lisans/kullanıcı/header.php gibi olsun mesela. Oradan insanlar bu dosyayı kullanabilsin. Yalnız bu dosyayı kopyalayamasınlar. Şimdi tabiki insanlar isterse alır temayı kendi kullanır isterse başkasına verir. Ama benim yaptıklarımın sürekliliği olsun diye böyle bir şey düşündüm. Bitince bitsin gibi.
Yine buna aynı örnek ioncube'nin script hali. Bizzat benim sitem karakterleri gizlesin.