Paralı olması işi zorlaştırır ama ücretsiz hediyeler dağıtılması ve sponsorların kendilerinden ürün vermesi daha ideal, daha işlevsel olur diye düşünüyorum.

Çünkü paraların toplanması, çekilişin takibi (ki çok zor onca üyeyi neye göre çekilişe alacak puan yada numara sistemi mi vs) olması mümkün değil.

Ama görüyoruz bazı firmalar hem referans çekmek açısından hemde ilk hizmetlerini sunmalarının heyecanıyla bir çok kez çekiliş yapıyor. Hal buyken sponsor olarak bu gibi firmalar/kuruluşlar verilecek ödülleri belirleyebilir. Öyle uçuk hediyeler olmak zorunda da değil mesela en pahalı şey 10K takipçi veya birkaç edu,gov sitede backlink çalışması veya genel SEO çalışması olabilir.

Her kişiden alınan ucretin takibi de çok zor ki; bunun takibi yapacak olan moderatör veya herhangi bir yetkiliyi de düşünmek lazım. Burada hepimizin olduğu gibi onlarında işi var. Kim masrafları karşılanmadan, emek vermesi gereken asıl işi varken bu çekilişle birileri mutlu olsun diye uğraşır?

Cevabım yılbaşından yılbaşınaydı ama şuan gereksiz diye düşünüyorum.

Fikir akımı güzel ama tebrik ederim forumun aktifliğini bende senin kadar düşünüyorum, pes etme yeni şeyler düşün