Arapça Tabelalar hala duruyor kenar mahallelerde. Adam evinden çıkıp gram Türkçe bilmeden köşedeki kendi milletinden olan insandan alışverişini yapabiliyor. Sorun oluyor Suriyeli kardeşinin az ötedeki elektrikçisine danışıyor. Evinden huzursuz oluyor yine 2 sokak ötedeki emlakçısına danışıyor.

Yaz tatiline ihtiyacı var (!) Kendi milletinden olan ajanslardan otel, oda tutuyor. Araba alacak Arapça tabelalı galeriden temin ediyor.

Çocuğu ücretsiz okula gider, eşi ve kendisi için ücretsiz bakım masrafını Türk devletinden alır. Türk Milleti'ne Acil Servis dışında doktora gözükmek Devlet Hastahanesi'nde en az 50 lira makbuzdan sonra serbestken bunlara Sağlık ücretsiz. İlaç parası yok. İşe girdiklerinde yol+yemek gibi bizim insanımızın yarısının bulamadığı yan haklara sahipler. Bayram Tatili'nde sözde savaş olan ülkesine gidip gelebiliyor(!)

Sen olsan gider misin Türkiye'den?

Not: Asla ama asla vicdansız konuşmuyorum. Kayıt dışı dahil 7-8 milyon suriyeli var ülkemizde. Kaçı vasıflı? İnsan yardim etmeli. Dinimize göre dara düşen komşuya kapı açmak, yardım etmek sevaptır. Ancak şu konuyu da es geçmemek lazım. Son 6 yılın yani multecilerin akın ettiği tarihten itibaren işsizlik ne kadar arttı? Bu işsizligin sebebi suriyelilerin kaçak istihdamın ana sebepleri midir değil midir? Avrupa Birliği ülkeleri bilimadamı'nı, doktorunu, mühendisini, teknikerini, avukatını, işadamını kendine alıp digerlerinin Türkiye uzerinden AB'ye girmemesi için Türkiye'de barınması için neden 5 milyar € teklif etti? Ben komşuma yardım ederim ama o komşu yediğini, içtiğini eve katmiyorsa, kazandığı parayı orda burda çar çur ediyorsa ve dönüp "ben açım ağabey" diyorsa ben o komşuya once kenefi gösteririm sonra da kapıdan şutlarım arkadaş !