• sef link yapısı
  • linklerin target_blank yerine "rel=external" olarak açılmasına dikkat edilmeli. (WP kullanılacaksa rel=noopner olmalı. Google Kaynak)
  • Responsive olması (Mobil olması ayrıdır, responsive olması ayrıdır.)
WP tema olarak bu konuda Sahifa tema kodlaması çok iyi. (Jannah temalarını ön plana çıkartmak için 6 aydır güncelleme yapmadılar.)
Türkiye'de ki WP tema yapımcıları göz önüne alırsak tartışmasız @concorde; Safir tema derim.

Hangi tema alırsanız alın belli analizleri yaparak iyileştirmek oldukça etkilidir. Örneğin Safir tema All In SEO kullanmayı sevdiğinden buna göre kodlama yapıyor. Fakat Yoast SEO kullanırsanız çift title hatası olabiliyor. Analizler sonrası bir kaç iyileştirmeyle dahada iyi hale geliyor.

..
Aklıma gelmişken unutmayayım. Akşama detaylı yazarım
Şu Google analizinde hata verdirten görseller ve yazı boyutları davası v.s....... Ben anladım en azından unutmamak için ekledim.
...

Aslında daha çok şey yazılırda. Biraz işim var akşama unutmazsam eklemeler yaparım.

Güzel konu. Umarım bilgisi olanlar katılım sağlayarak güzel bir döküman ortaya çıkmasına vesile olur.