Makale yazmadan önce hangi kategorilerde yazmak istediğine karar vermelisin, herşeyden yazarım deme işe ilk başladığım zamanlarda ö.m'dan öyle şeyler geliyor yazamıyorsun. En iyi yazdığın konuları belirle ve bu konularda uzmanlaşmaya çalış örneğin sağlık, tanıtım yazısı, arabalar, seo, e-ticaret, kişisel gelişim konularında yazabiliyorum bunları geliştireyim vs. diyerek çalışmaya çalış.
Diğer türlü kaliten düşecektir, örneğin adam diyor ki '10 tane iş makinası parçası makalesi istiyorum', nasıl yazacaksın? hayatında ne iş makinası kullandın nede parçasını gördün, internetten gördüğünle yazmaya çalışacaksın kalitesiz olacak.
Yazacağın konularda en kötü paragrafa müdahale edecek kadar bilgin olmalı.
Ardından bir makale satış konusu açmalısın, açtığın bu konuda tüm detaylarını bildirmelisin, şunu şunu yazıyorum, şu şekilde şu paraya yazıyorum gibi.
Şunu da ekleyeyim 100 kelime makaleyi kaç dakikada yazdığını hesap etmen lazım, ben aslında buna çok karşıyım, kategoriden kategoriye değişiyor örneğin kişisel gelişim makalesi yazman 300 kelime için 10dk. sürüyorsa araba tanıtımı için 20dk. sürebilir ama müşteri soruyor işte, daha profesyonel ve tercih edilen olmak için bu süreleri bilgin dahilinde tutmak iyi olacaktır. İlk paragraft belirttiğim gibi yazacağın kategorileri daha önceden belirlemek süreleri de öğrenmek için faydalı olacaktır, diğer türlü hiç yazmadığın konularda süre tutamazsın da.

Müşteriyle anlaştın, yazacaksın, makale yazmaya başlamadan önce müşteriden ilk seferde herşeyi iste(makale başlığı, makale kategorisi, kullanılacak keywordler ve keyword sayısı, varsa linklemeler) tabi bunların hepsini vermeyebiliyor müşteri, genellikle sadece makalenin ne hakkında yazılacağını veriyorlar gidiyorlar. Ama sonradan bir şeye ihtiyaç olursa adama ulaşamayabiliyorsun.

Başlarken herhangi bir programı tercih edebilirsin ama word gibi libre gibi profesyonel bir programla yazarsan zevk alırsın. Yazarken Türkçeye ve kelimelerin birbiri ardına güzel bir şekilde gelmesine dikkat et, okunaklı olsun.
Birde kendine özel bir üslup geliştirmemeye çalışmanı tavsiye ederim. Bende seviyorum kendime özgü bir stille yazmayı ama müşteri bazen robot gibi yazılmasını istiyor, o yüzden resmi bir dille yazmaya alış, bir gün editör vs. olur kendi nickin'e tescilli makaleler yazarsan o zaman kendi dil stilini kullanırsın.

Makalelerine güzel etkileyici başlıklar koy, içeriği paragraflara bölmeye çalış, şöyle bir bakınca güzel görünsün örneğin 2 paragraf 1 uzun kısım gibi falan olsun, alt alta dobra dobra yazarsan hoş olmayabilir. Herzaman makalelerine liste eklemeye çalış daha etkileyici olur.
İçerikleri oluştururken internetteki sitelerden elbette yararlanacaksın ama tavsiyem tümünü bir siteden örnek almaktansa, 3-4 tane sekme açıp hepsindeki bilgiyi soğurman, hatta en etikili ve güzeli 1-2 siteden makaleyi hızlıca okuyup, aklında kalanları yazman. Tabi detayları yazmayı unutmamalısın.

Bunun dışındaki durumlarda hazır makale oluşturmak istersen en etkili ve kaliteli makaleler onedio tarzı makaleler olacaktır, bir liste taslağında, her maddede 1 gif ve açıklama olmak üzere yazacağın makaleler çok güzel görünecektir.
Eğer müşteri keyword yada linkleme verirse örneğin keywordleri kalın hale getirmelisin ama 3'ü geçme, geçenlerde konusu açılmıştı adama 300 kelime makaleye 30 kere keyword koymuş.
Bunun dışında ilk başlangıçta forumu değilde makale yazdırma sitelerini kullanman daha iyi olur, o sitelerde sana sınırsız süre veriyorlar, gerekli bilgileri veriyorlar yazıp sisteme yüklüyorsun ama daha az kazanıyorsun, öğrenene kadar idare et, sorna müşteriyle bire bir iş yapmak daha iyi olacaktır.
Makaleleri yazdıktan sonra özgünlük kontorlünü mutlaka yap, sonra bu özgün değil falan demesinler. min %90 özgün olsun.

Makalelerin hepsini yazdıktan sonra başlıkları dosya adı yaparak bir rar dosyasına sıkıştır ve skype'dan konuşuyorsanız direk sürükle yada dosyatc'ye falan yükleyip müşteriye at.
Ben önce makaleyi verip sonra parayı alıyorum, 3-5 liralık makale için burdan ban yemeyi göze alıyorsa kazıklasın ama yinede bu konuya da dikkat et.
Bunlar aklıma gelenler.