Gayet iyi anladım. Bu proje 10 bin 20 bin gibi ücretle yapılacak proje değil. Zaten bahsettiğiniz amaçla bu yola çıkmış bir çok firma var ama siz açık kaynak verilmemesinden, yüzbinlerce kayıtta doğru çalışacağından emin olamamaktan şikayetçisiniz. Ben olduki sizin istediğiniz mükemmelikte proje çıkardım. Satışını yaptığım bu mükemmel ürünü neden açık kaynak olacak şekilde 2bin tl ücretle 30 40 kişiyle paylaşayım? Bu 30 40 kişiden birinin benim açık kaynak projemin lisansını kırıp alttan satmayacağını nereden bileceğim? Olduki yasal yollara başvurmam gerekti neden bununla uğraşayım? Varsa vizyonlu bir babayiğit gelsin bu projeyi ona özel 100bin tl ye çıkartayım. Ne istiyorsa yapsın. Muhattap alacaksam da sadece onu muhattap alayım.
Yanlış anlamayın düşünceniz bir alıcının gözüyle bakıldığında tutarlı ama bu iş yazılımcı firma tarafında düşündüğünüz kadar basit ilerlemiyor.
Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Konuda da belirttiğim üzre ben yazılımcı birisi değilim ve böylesi bir proje ne kadara mal olur bilmiyorum. Dolaysıyla daha önceki konulardan ve bana gelen özel mesajlardan anladığım kadarıyla 15-20.000 civarı tamamlanabilir gibi geliyor daha doğrusu ben öyle anladım.
Şayet bu bedelle ben açık kaynak kodlarıyla birlikte bu projeyi 20.000 tl ye alabiliyorsam sizde bunu bana teslim ediyorsanız emeğinizin karşılığını almış oluyorsunuz. Bu aşamadan sonra başkası kırmış satmış bu sizin açınızdan sorun teşkil etmemeli. Bu projeye imza atmış birisi olarak farklı tasarımlar yapar açık kaynak kodunu vermeden satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Sakın yanlış anlamayın benim ticarete bakış açım farklı olabilir ve sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.
Şayet ben bir yazılımcı olsam bu tür çalışmalara imza atmak isterim. Siz tekil çalışmayı tercih edersiniz ben çoklu. Siz 10 a yaparsınız ben 5 e herkes kendince bir bedel belirler ve saygı duymak gerekir.
Benim üzüldüğüm nokta kaliteli işlerin ortaya çıkmaması ve sadece parası olanın yaptırabilmesi. Parası olmayan ama fikri olan uygulamak isteyipte havada kalan projelerin hayata geçirilememesi.
Yoksa c2c e-ticaret sistemleri var. Kurumsal firmalar var ve 8.000 tl civarına hepsini halledebiliyorum. Diyebilirsiniz ki o zaman gidip onu al niye burda bu işlerle uğraşıyor kafanı ağrıtıyorsun.
Yukarıda da belirttiğim gibi iyi iş çıkarabilecek ve insanlara faydalı olabilecek önceliği para olmayan kişilerin öne çıkma umudunu taşıyorum. Ben bir adım attım. Belki de örnek teşkil eder. Olmadı gider böyle bir sistemi alırım.
Tekrar cevabınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.