Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2500 avro ya ne iş yapıyormuş? Askerde Fransa'dan gelen biri vardı. 1600 avro falan alıyoruz diyordu. 2000+ iyi mesleği olanlar okumuş kişiler alıyor diyordu.
ne is yaptigi konusunda benim bir tahminim var da, söylersem ban yiyebilirim.

Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kahretsin br yere gidemiyoruz. Türkiye'de doğmuş olmaktan, yaşamaktan hiç ve hiç memnun değilim. Tamam en kötü yerde doğmadık ama medeni ülkelerden birinde doğmak isterdim. Neyse artık yapacak bir şey yok. Tecavüz kaçınılmaz ise zevkini çıkar demişler.
Bir süredir siparis yönetim yazilimlari üzerine bir arastirma yapiyorum.
Dogru düzgün özelliklerdeki bir yazilimin aylik kirasi 250 Euro'dan asagi degil.
Yok yani daha ucuza.
100'e yakin sistem inceledim.

Elimde bu ise ayirabilecegim 3-4 kisi olsa ortalama 6 ayda böyle bir sistem yazar, markalar, lansmani yaparim.
aylik 199'a piyasaya sürerim. yillik pesin ödeyen icin aylik ücreti 149'a indiririm.
Yaptigim satislari reklama yatirir 1 yilda sistemi ayaga kaldiririm.
1 yil sonra kötü senaryoyla 100 müsteri bulabilmis olsam hepsi en düsük ücretten ödese aylik 15bin Euro gelirim olur.
Bu gelirle Türkiye'de yasarsan "Türkiye Cennet gibi" dersin.

Kritik nokta gelir. Geliri saglayan da üretim.
Dolayisiyla hocam kafa degismedikce nerede olsan durum ayni olur
Üretmezsen yasadigin ülkeden kacmaya calisirsin, disarsi daha tatli gelir.
Üreten insana da her yer paris.

Üretim özellikle de bizim alanimizda bu kadar kolayken bu tembellik niye?

Dün forumda bir is ilani yayinladim.
Shopify sisteminde yapilacak bir takim isler var, yardim edecek birine bakiyordum.
1 (yaziyla bir) kisi basvurdu, ön görüsme sonrasinda o da araziye uydu
Oturdum kendim yaptim, daha önceden yaptigim icin 1,5 saat sürdü.
Bilmeyen, yeni ögrenen adam da 3 saatte yapardi.

Bilmiyor olabilirsiniz de merakli olan ögrenmek isteyen kimse de mi yok?
Herkes mi kolay ama ucuz is pesinde?
Kopyala yaptistir isi olsaydi mesaj kutum dolup tasacakti, insanlar fiyatta birbiriyle yarisacakti.

Ögrenmesi, anlamasi 2 saati gecmeyecek bir sistem icin bile kalifiye personel bulunamiyor.
Yanlis anlamayin ama bu bir cok konuda böyle, bu durumda herkes hazirciliga alismis durumda kimse emek vermek istemiyor.
Türkiye'de bile vasifsizsan Avrupada kagit gibi burusturup atarlar adami.