Merhabalar bende uzun bir araştırma sonrasında aldım P20 Lite'ı. Alalı 1 hafta kadar oluyor. O yüzden uzun süre kullananlar kadar net spesifik bilgiler veremeyebilirim. Şuana kadar gördüğüm izlenimler ise;
Artılar
-Günlük 2-3 saatlik oyun süresini geçmediğiniz takdirde normal kullanımda (sürekli elde telefon gezmekten bahsetmiyorum) bir gün çok rahat yetiyor bataryası.
-Yüz tanıma özelliği
-Application açılma hızının amiral gemi olarak tabir edilen telefonlar ile neredeyse aynı olması.
-Oyunlarda kasma olmadan rahat oynanması ama yüksek grafikli oyunları henüz denemedim. (Oyun ile pek ilgilenmiyorum)
-Sosyal medya amiral gemilerden daha hızlı bile olabilir.
-Hızlı şarj özelliği ve ısınmanın düşük olması.
-Youtube oldukça hızlı, 4k yok ama 1080p var. Wi-fi'da birçok telefona göre daha iyi, çok uzak mesafelerden algılayabiliyor.
-Tasarım.
Eksiler
-Kulaklık ses seviyesinin çok yetersiz kalması. Yani öyle otobüste, arabada cam açık felan gibi durumlarda kulaklık ile dinlerken dışarıdaki sesi duyuyorsunuz. Fakat araştırdığımda yazılımsal bir koruma varmış, root yaparak ses seviyesini arttırmak mümkün.
-Arka kapak plastik, yani soyulması felan daha kolay kesinlikle koruyucu gerekiyor.
-Kamerası 16 MP olsa da odak 2.2 olduğu için çok net çekim yapmak ne yazık ki mümkün olmuyor. Fakat fotoğrafla çok ilgili değilseniz ve standart bir kullanıcıysanız oldukça tatmin edici.
Şimdiye kadar gördüklerim bunlar. Fakat uzun kullanımda bu listeleri güncelleyeceğim.