Merhaba Arkadaşlar,

Bulunmuş olduğum il ve ilçelerini kapsayacak yerel bir ilan sitesi hazırlıkları içerisindeyim. İstediğim script profesyonel ve yarı yolda bırakmayacak, gelişmiş özelliklere sahip olmalı.

Bir süredir araştırma yapmama rağmen kaliteli ve sorunsuz bir ilan scripti bulamadım. Sürekli karşıma çıkan scriptler hep aynı ve hepsinde de farklı farklı sorunlar var. Birkaç örnek vermek gerekirse;

• Kimisi sahibinden.com scriptini birebir aynı yapmış ve bu durum yasal olarak sorun teşkil ediyor.
• Kimisi güzel tasarlamış ama tasarlayan firma ya da kişi sorunlu ve hakkında onlarca şikayet var.
• Kimisi referans veremiyor.
• Kimisi yapmış 30-40 ilan koymuş, yarın 50-100.000 ilan olduğunda ne olacağı belli değil.
• Kimisi yapmış ama yeterli özellikler yok.
• Kimisi 1500-2000 tl istiyor. Açık kaynak kodlarını vermiyor. Yarın batsa, başına bir şey gelse kaldınız ortada.
• Kimisi ben özel yazarım diyor parayı peşin istiyor yahut yarısını istiyor. Ortaya ne çıkacağı belli değil. Ve hemen her yazılımcı profesyonel ve kendinden emin. Ama yıllardır bu scripte ait yüzlerce konu açılmış ve hala açılmasına, takip edilmesine rağmen ortaya çıkarılmış bir tane ilan scripti yokken veya ben görememişken bu yazılımcı arkadaşlara güvenip nasıl ödeme yapacağım.

Daha önce bu forumda yüksek bedellerle anlaşma yapıp özel tasarım yaptırmaya kalkmış, parayı ödemiş 1-1,5 ay içerisinde tamamlanabilecek projeyi 3 ay beklemiş ve ortaya hiçbir şey çıkarmayan kurumsallık safsataları atan bir firma yetkilisi ile karşı karşıya gelmiş birisi olarak yazıyorum bunları.

Sonrasında para iadesi için çırpındığıma mı, boşa geçen 3 aylık süreye mi üzüleyim bilemedim vesselam acı tecrübe yaşamış bir kişi olarak demek istediğim şu,

Koskoca r10 da gerek kurumsal gerek bireysel kendine güvenen bir kişi veya kurum özel yazacağı bir ilan scriptine alacağı ücret nedir? 3.000 se 3 kişiye, 5.000 ise 5 kişiye, 10.000 ise 10 kişiye, 15.000 ise 15 kişiye özel bir script yazamıyor mu?

Piyasada eli ayağı düzgün görünen 5-6 tane script buldum ki zaten hep aynıları çıkıp duruyor karşıma ve 850 tl den başlayıp 2.000 tl ye kadar ücret isteniyor tamam eyvallah ama yukarıda yazdığım ve yazmadığım bir sürü sebepten ötürü alamıyoruz.

ÜMİT EDİYORUM Kİ

R10 ailesinden 1 arkadaş çıkıp hakkını vererek bu boşluğu doldurur. Bunun için aklıma gelen bir öneriyi de paylaşmak isterim. Nasıl ki isteklerimizi yazıyorsak, çözüm için önerilerimizi de yazmalıyız.

Öncelikle yazılımcı değilim ve bu gibi bir script ne kadara yazılır bilmiyorum. Bu sebeple rakamlara takılı kalmayalım. Diyelim ki bu scripti hakkıyla yapacak bir yazılımcı 10.000 tl ye yazar.

• Önce scripte yapılacakları, olması gerekenleri, artı olarak neler ilave edilmeli gibi fikirleri de aldıktan sonra maddeler halinde scriptin özelliklerini yazmalı.
• Daha sonra 10.000 tl ye yazabileceğini farzederek bu scripti sadece 8-10 kişiye vererek start verebilir. Bu ücretinde kişi başı maliyeti 1000 tl ise alacak arkadaşlardan işe başlamadan önce ¼ oranında tahsil etse güzel olmaz mı?

NOT: Sevgili arkadaşlar, lütfen kimse yanlış anlamasın hakkıyla yapılmış, satın alınmış ve memnun kalınmış olan çalışmalar olabilir ve ben bu tarz bir scripti görmemiş olabilirim. Varsa önerilerinizi de bekliyorum ve bu konuyu kendim istiyorum diye de yazmıyorum.

Bu ve çeşitli alanlara hizmet eden yüzlerce script, tema v.s üretilebilir ve sınırlı sayıda olmak kaydıyla çalışmalar üretilebilir. Böylece hem üreten emek veren kişiler verdikleri emeğin karşılığını alır ortaya kaliteli bir iş çıkar, hem de müşteri mağdur olmaz yoluna bakar.

Yanlış anlaşılmak istemem ve yanlış bir cümle kurup rahatsızlık vermişsem özür diler, gerekli düzeltmeleri yaparım.

EDİT: Gelen mesajlardan anladığım kadarıyla maliyet bayağı yüksek. Bu tarz bir proje isteyen arkadaşlar varsa bir araya gelip birlikte alabiliriz. Aksi taktirde benim gücüm yetmiyor. Bu nedenle bundan sonraki süreçte yazılımcı arkadaşlar aşağıdaki özelliklere göre fiyat bildirirse sevinirim.

Almak isteyen yeterli sayıda arkadaş bulursak bu teklifleri değerlendirip yazdırabiliriz. Projeye bende ortak olurum diyen arkadaşlar özelden yazarsa bir liste oluşturabilirim.

Benim araştırdığım ve beğendiğim hemen hemen tüm isteklerimi karşılayacak gibi görünen özellikler şu linkte mevcut.

OLMASI GEREKEN BAŞLICA ÖZELLİKLER
Aşağıdakilere ek eklemeler öneriler üzerine ilave edilecektir.

• Çoklu Banka Sanal Pos Ödeme Modülü + İyzico Ödeme + Puan Sistemli Ödeme + Bakiye Ekleme Sistemi + Kredi Kartı Taksitli Satış + Ek Ödeme Seçenekleri v.s
• Ürünleri XML Olarak İçe Dışa Aktarabilme
• Sosyal Medya Hesapları İlan Giriş Yapabilme ve Sosyal Medya Paylaşım Modülü
• Detaylı Kargo Yönetimi + Kargo Seçimi + Kargo Ücreti + Kargo Takip Bildirimi + Kargo Sorgulama Gibi Detaylar
• Blog Sayfası
• Ana sayfa ve Kategorilere Özel Slayt Modülü Aktif Pasif Yapabilme
• İlana Video Yükleme
• Anket Ekleme Aktif ve Pasif Yapabilme
• Güvenli E-Ticaret Modülü
• İlçe/Semt/Mahalle Sokak Şeklinde İlan Arama
• İstatistik ve Raporlama
• Ticket Sistemi
• Sistem Kurulumu ve Kurulum Dökümanı
• Genel Reklam Yönetimi + Gelişmiş Reklam Ekleme Seçenekleri
• Sınırsız Renk Seçeneği
• Google Analytics Desteği
• Gelişmiş Üye Yönetimi
• Toplu SMS – E-Mail Gönderimi
• %100 Mobil Uyumlu Responsive Tasarım
• Toplu Resim Yükleme Sürükle Bırak Yöntemi
• Css3, Html5, jQuery, Php, Mysql Tabanlı Tasarım
• Mağaza İçi Arama + Mağazaya Özel Logo + Mağazaya Özel Listeleme
• İlanları Düzenleme, Silme
• Ana Sayfa + Kategori + Acil İlan + Kalın Başlıklı ve Çerçeveli İlanlar, Popüler İlanlar + İlan Güncelleme + Özel Vitrin + Bu Alanlara Özel Doping Modülü + Özel Resim Ekleme
• Vitrin + Doping + Mağaza ve Üye paylaşım Ücretlerini Belirleme + Doping Süresi Belirleme
• Detaylı Kategori Seçimi ve Sınırsız Alt Kategori Ekleyebilme
• Ödeme Geçmişlerini Kontrol Edebilme
• Satılan ve İptal Edilen Ürünleri Listeleme + Ödeme Bildirimleri
• Üye Silme – Engelleme
• Sınırsız İlan, Kategori, Sayfa Ekleme – Silme – Gizleme
• Aktivasyon İle Üyelik Açma – Kapatma
• Ücretli – Ücretsiz İlan Belirleme
• Bana Özel Sayfası, Aldıklarım, Sattıklarım, Satışta Olanlar, Pasif Olanlar, Favorilerim v.s

Şuan Aklıma Gelenler İlave Edilecek Noktalar Vardır. Bu Tarz Bir Projede Şunlarda Olmalı Dediğiniz Noktalar Varsa Yorum Alanından Yazıp Buraya Eklemeler Yaparız. Uygun Düşebilecek Bir Yazılımcı Arkadaş İle Anlaşıp Projeyi Başlatabiliriz.

Bu Tarz Script Arayan ve Projeye Ortak Olmak İsteyen Arkadaşlar Konuya Yazar ise Güzel Birşeylerin Ortaya Çıkmasına Vesile Olabiliriz.