Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
İşsizlik tamamen iş beğenmeyle alakalı sayın hocalarım. İnsan yeter ki hedefini bilsin. Ben kendi işimi kurmak isteyeyim, yada seveceğim bir işe girmek isteyeyim eğer imkanım yoksa gerekirse sevmediğim işi yapar para biriktirir köprüyü geçene kadar ayıya dayı derim. İşsizlik var, ama hükümet suçlanamaz bu konuda. Kalkıpta 18 milyonluk İstanbul'a iş bulmak için tabiri caizse plansız, projesiz göç edenlerin uydurması o.
Gelelim kriz ortamına. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerden sonra enflasyonlar arttırdı farkettiyseniz. Bunun sebebi darphanenin fazladan para basması. Zaten seçimden 6 ay öncesi dolar kuruyla kurban bayramındaki dolar kuruna bakarsanız anlarsınız. Papaz flan hikaye.
Üretim yok ülkede dışa bağımlıyız sürekli ithal alıyoruz. Yurtdışında paramızın değeri düşüyor bu da dolar kurunu etkiliyor. Dolar etkilenince hammaddeler daha pahalıya geliyor haliyle zamlanıyor lükse kaçtığımız için zamlı ürünü alıyoruz hor kullanıp çar çur ediyoruz, israf ediyoruz bu sefer piyasada mal kalmıyor karaborsacılık ve istifçilik baş gösteriyor zamlı ürünler hali hazırda zaten pahalıyken bu sefer bulunamadığı için elmas görevi görüp daha da pahalıya el altından vergisiz kayıtsız satılıyor bu da cari açığı arttırıyor cari açık arttıkça vergi artıyor vergi arttıkça...
sıkıldım yemin ederim sıkıldım. ama gördüğünüz üzere her şey birbiriyle bağlantılı, zincir halkası gibi.. Bizim önce üretimden başlamamız lazım. Tarıma küsen çiftçiyi ikna etmemiz lazım. IEP kapsamında gençleri çiftçi olarak yetiştirmek lazım. Daha da konuşurum da bu mesaj forumun derinliklerinde kaybolacak boşa yazıyorum.