bilgiler için teşekkür ederim.
bir sorum var, kazancımın çok üstünde fatura bulabilirim, en azından başlı başına 10K Adwords gideri var müşterilerim için.
kazanç / gider oranı ne olmalı?
[COLOR=transparent]
Eğer 29 yaş altıysan ilk 3 yıl durum değişmeyecektir. Çünkü G.Vergisi ödemezsin.
Sornun cevabı ise isterseniz gideriniz kazancınızdan fazla olsun, bu durumda resmi olarak ZARAR edersiniz ve vergi ödemezsiniz. Ancak üst üste bir kaç ay zarar etmeniz incelemeye girmenize neden olacaktır. Ortalama bir şirket %5 ile %10 arasında kâr gösterir.
Not : 10K Adwords giderini resmileiştirmek için ortalama 740 TL civarı KDV2 ödemeniz gerekiyor. Adwords size KDV'li fatura kesmediği için KDV2 ile KDV'sini siz ödemelisiniz. Bu konuda net bir bilgim yok ancak mali müşavirin seni daha net bilgilendirecektir.
şahıs sırketı kurulumunda 2k gideceğini düşünmüyorum forumda birçok arkadas kurdu ve konustuk 500 750 tl arasında tutar mevcut hersey dahıl sahsen bende arastırdım ancak geri kalan tamamen haklısın bilgilendirici olmus tesekkurler.
Ben maksimum gideri ele aldım, Fatura basımı, Kaşe, Kartvizit, Marka tescili (isteğe bağlı) seçenekler mevcut. Şahsen ben isim soyisim internet hizmetleri yerine "Markam İnternet Hizmetleri" altında isim ve soyisim şeklinde fatura ve kaşe bastırmak istediğim için ticari markamadı aldım.