Güzelce oku bakalım bi ben insanlara veya hükümete suç bulmuş muyum ? Veya siyasi hiç bir şeyden bahsetmiş miyim ? Ben sizlere düşünce yapısından bahsediyorum. Yıllarca "suç devletin, suçlu o, suçlu hükümet ..." eeee ne oldu ne değişti ? 15 senedir ne değişti hiç bir şey. Ondan önce ki 2002 den önceki dönemde de toplumun başka bir kısmı bunlardan bahsediyordu 2002 krizi bahane edip ama ne değişti ? Hiç bir şey değişmedi sorunlar devam ediyor hatta yıl başından sonra daha kötü olacak belki de. Bu durumlara tam olarak insanın kendisinin reaksiyon göstererek çalışmaya devam etmesi lazım. Suçu kendinde değilde devlette hükümette bulursan 1 arpa yolu gidilemez.
Güzelce okudum suç devlet değil demişsin.Ayrıca benim yaşım bundan önceki hükmeti görmeye yetti rahat ol.Benim babam işçi emeklisi ama 2 çocuğunu evini alıp evlendirip ikisinide üniversitede okuttu.2003 den sonra emekli oldu adam hala çalışıyor neden bahsediyorsun sen.Demek ki insanlar zaten gerektiğini gerektiği gibi yapıyormuş.Hükümeti koruyacağım diye bu kadar yordam değiştirilmez.İlk önce hükümet kendini düzeltecek biz değil.Yüzlerce firma battı belki binlerce yılbaşından sonra daha binlercesi batacak.Her iş veren kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor ayakta kalmak için işçi çıkartmamak için demek ki neymiş herkes bir şey yapıyormuş.Suçun %99 u da hükümette.İnsanlar reaksiyonda gösteriyor çocuklarına istediği şekilde yaşatamıyor da .Bunları yaşamayan bilemez