Bunu kısa sürece önce yaptık ve şuan 30 lira ortalamanın altında fatura geliyor;

1) Cihazlarınıza, lambalarınıza ve hatta çalışan, prize takılı her alete bakın. Eski olan varsa yenisini alın. Eski aletler fazla watt tüketiyor. Lambalar sarı ise beyaz led lambalarla değiştirin. Bulaşık makinesi, Buzdolabı vb. beyaz eşyanızın en az A++ olmasına dikkat edin. Yoksa durumunuz da müsaitse değiştirmenizi tavsiye ederim. (her ay 30 lirayı bu değişen eşyaların parasından düşüp tasarruf yapmış olursunuz mesela)

2) Bağlantı noktaları ve kaçak olup olmamasını takip etmeniz lazım. Elektrikçi çağırın müstakilse zaten çevrenizden bi tanıdığınızı ufak bi meblayla çağırıp kontrol ettirin. Her prize bir alet takıp ölçüm yapıyor.

3) Elektrik aboneliğiniz nedir? Bizim burda elektrik dağıtan şirketin 3 ana abonelik türü var. Biri Standart, Biri Gece, Biri de Gündüz. Gece çok kullandığımız için biz gece yaptık ve akşam 19:00'dan sabah 06:00'ya kadar indirimli kullanıyoruz.

Bize de 180 - 190 arası gelirdi artık 120- 130 arası geliyor. Bir tek bu ay 150 geldi onunda 50 lirası "Dağıtım Bedeli! "

Şu sıralar Dağıtım Bedeli'ni düşürmenin yollarını arıyorum. Bilen varsa, anlatırsa sevinirim.

Herkese iyi forumlar dilerim