Tam bundan 5-6 ay önce yazmıştım. Yakın bir tarihte adsense gelirlerine de vergilendirme gelecek dedim. Birkaç arkadaş ve hatta kendilerini mali uzman olarak addedenler yok olmaz öyle şey demişlerdi. Çok tartışıldı ve konu birkaç gün popüler olarak tartışıldı.

Bu işlere MASAK ile el attılar. Hesaba para mı girdi. Hehhh, hadi bakalım bu para neden girdi vs.. konuları çok araştırılacak bundan sonra.

Şuan sadece adsense gelirlerine tebligat yapılıyor sanmayın, yakın bir tarihte hesaba girn 500 TL ve üstü tüm ödemeleri takip edip nedenini ve ispatını soracaklar. Yani bu ödeme bir borç idi, geri almıştım hikayesini yediremedin mi tak diye gelir vergisini yazacak.

Not : Masak 'da çalışan güzel arkadaşlarımız var. Anlatımları bu şekildeydi.

Olay legalite falan değil. Düpedüz kasa boşaldı, alt tabakanın geliri ile doldurmayı amaçlıyorlar. Her kriz zamanı bu böyle oluyormuş, şimdi de böyle olacak.

Mesela devlete iş yapanlar bilir, vergi borcun varsa XXX kamu kurumu sana ödeme yaparken o borcunu düşer ve geri kalanı sana öderdi. 3-4 senedir bu böyleydi. Daha sonraları şirketinin adına olan aracın trafik cezasını bile bu şekilde düşüyorlar alacaklarından.