Hocam ocağı alacaksın flex borusuyla beraber, sonra tesisatçı çağırıp montajını yaptırıcaksın. Doğalgazı açtırdıktan 3-5 gün sonra evine gelicekler kaçak var mı diye kontrol edip sayacı açacaklar. Kendim bağlarım diyorsan bağla ocağı ama önermem. Doğalgaz görevlisi arkadaş kesinlikle bağlamaz, işi değil bir kere. 2 ay önce yeni eve çıktım ordan biliyorum
Hocam onu biliyorumda. Bizim ocak sonradan doğalgaza dönüşme. Kontrole gelen eleman ocağın doğalgaz uyumlu olduğuna dair bir belge istiyor diyorlar. Eğer ocakda fabrika çıkışı uyumlu değilse ilk açmıyorlarmış. Sizde süreç nasıl işledi ocağınız fabrika çıkışı doğalgazlımı yoksa sonradan çevrilmemi? Sizden herhangi bir belge istediler mi ? Ocağın markasına modeline felan baktılar mı ?
ocak için herhangi bir belgeye gerek yok.
ocağın doğalgaza uyumlu değilse dönüşümü yapılmış ve bağlanmış olması gerekmektedir. Bunu siz veya bir ustaya yaptırmanız gerekir.
gelen ekip sadece ocağın yanıp yanmadığını ve gaz kaçırıp kaçırmadığını aynı şekilde kombiyide kontrol edecektir. Ek bir müdahalede bulunmaz.
dairede daha önce oturanlar gaz kullandı ise ek bir şeye gerek yok. ancak ilk açılış ise proje vs görmek isteyebilirler.
İlk açılışı gazı ilk defa biz alacağız.