iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorum şuanki durumlar ne halde. Araştırma yaparsam bilgi veririm ama şu an araştırmaya gerek yok benim için.

Biliyorum hocam muhasebecimle de tartıştım hatta bu konuda. Ben sorun değil %10 ekstra öderim. %99 fazla ödemektense mahkemeye gider kaybeder %109 öderim daha iyi. Kaldı ki yurtdışında yabancılardan elde ettiğim bir gelir için vergi alacaksa devlet benden Türkiye'de iş yapmam olur biter. Benim alternatifim çok fazla, yurtdışında da şirketim olduğu için ve partnerlerle çalıştığım için daha şanslıyım arkadaşlardan.

Ek olarak ben %20 değil %10 kurumlar vergisi ödüyorum. Yerleşik olarak Türkiye'de bulunmadığım için %50 ekstra indirimim bulunuyor.
Umarım kazanırsınız hocam, ben mesleki tecrübelerime dayanarak yorum yapıyorum. Dava işleri belli olmuyor. Olmayacak iş olabiliyor bazen şöyle de bi durum var vergi dairesi aleyhine açılan davalar genelde kazanılır ama kazanılan davaları incelerseniz büyük çoğunluğu usülden kazanılmıştır. Aslında ceza esasta doğrudur ama tebliğ hatalıdır ceza iptal edilir gibi. Bu açıdan bakıldığında az buçuk hangi dava kazanılır öngörülebiliyor mükelleflerimize ve burada arkadaşlara da ona göre cevap veriyorum. Sizin ek seçenekleriniz fazla olduğu için tabi biraz daha gözü karartmışsınız