iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorum şuanki durumlar ne halde. Araştırma yaparsam bilgi veririm ama şu an araştırmaya gerek yok benim için.

Biliyorum hocam muhasebecimle de tartıştım hatta bu konuda. Ben sorun değil %10 ekstra öderim. %99 fazla ödemektense mahkemeye gider kaybeder %109 öderim daha iyi. Kaldı ki yurtdışında yabancılardan elde ettiğim bir gelir için vergi alacaksa devlet benden Türkiye'de iş yapmam olur biter. Benim alternatifim çok fazla, yurtdışında da şirketim olduğu için ve partnerlerle çalıştığım için daha şanslıyım arkadaşlardan.
Yabancılardan kazandığınız para için KDV ödemezsiniz zaten kendinizi garantiye almak 1 özelgeye bakar. Ancak gelir vergisi olayı farklı adı üstünde tüm gelirinizi vergilendirmek için gelmiş bir vergi.

hedefniche adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama bu haksızlık değilmi?
Herkese farklı muamele olması saçma değilmi? Ne demek memurun insafına kalmış. Ben bu arkadaşı emsal gösteremezmiyim.
İnceleyen memur sizin işinizi tam anlamayacaktır, siz anlatsanızda o an aklına yatmayacaktır. Bir diğer arkadaşında dediği gibi sonrasında itiraz hakkınız bulunuyor.