Bizim devlet obez, 1 katrilyon tl vergi topluyor. 500 milyar tl toplasa, 500 milyar tl de sistemin içinde kalsa cok daha verimli olur...
Ama gel gör ki güc zehirli bişey eline fırsat gecti mi en fazlasını ister...
Şu ülkede halkı savunun biraz..Devletin zaten cok fazla gücü var, onu savunmanıza gerek yok...
Cok liberal konuştum farkındayım. Ama gercekler malesef bu..Devlet kücülmeli, geriye kalan herşeyi özel sektör halleder.
Dostum emin ol en az senin kadar halkı savunan taraftayım. Doğru idare edilemiyor olması devletin gereksiz birşey olması anlamına gelmez. Bak bugün çocuk esirgeme kurumundaki terkedilmiş 3 aylık bebeğin mama parası bile bizim ödediğimiz vergiler. Ödemek zorundayız istesekte istemesekte.
Heralde bu forumda %35 gelir vergisinin çok saçma olduğunu %15 e sabitlenmesi gerektiğinide benden başka kimse isyan etmemiştir. Alınan vergiler FAİŞTİR. Bu nettir. Ama ben vergi ödemeyim devlet gitsin çalsın çırpsın üstüne düşeni yapsın demek akıl işi değildir.
Devlete hepimizin ihtiyacı var, çok minimal bile düşünsen devleti aradan çıkartınca en büyük zararı halk görür. Özel sektör hizmet götürmek için uğraşmaz, para kazanmak için uğraşır. Devletin yapması gereken kar odaklı çalışmamaktır. Şuan doğru yönetiliyor demiyorum olması gereken diyorum.
Toplam gelirin %50 si üzerinden, ayrı ayrı %18 ve %20 vergi alındığı yazıları okudum bazı yerlerde, bunun doğruluk payı nedir?
Kurumlar vergisi için bu durum geçerli. Şahıs işletmelerinden bahsetmiyor ilgili mevzuat ancak bir özelge ile net cevap alınabilir.