Bu başlıklar nasıl hoşuma gidiyor bilemezsiniz, zevk alıyorum resmen.
Kazancın vergisini ödeyeceksin, şöyle oluyor böyle oluyor, şurdan geldiği için şu yok bu yok, öyle bir dünya yok arkadaş, çalışandan nasıl işçi vergisi kesiliyorsa, şirketlerden deli gibi vergiler kesiliyorsa, cebine ne giriyorsa bedelini ödeyeceksin.
Sorun sizde değil.
Çiğ köfteciye giriyorum, kocaman vergi tabela asmış, ilk 2 yıl matrahsız, diğer yıl gelir 12bin göstermiş, sonra sabah namazına kalkıyorsunuz Allah'ım haram lokma sokma boğazımdan diyorsunuz. Utanın biraz utanın.
1 ayda 18 bin tl vergi ödediğimi biliyorum, eşek değilim ben.
Umarım herkesten kat be kat fazlasını ceza olarak alırlar.
Herkese iyi olmuş.
cidden daha sığ bir düşünce görmedim. şimdi bu yazdıklarına birkaç cümle yazayım. kurumsal bir şirkette çalışıyorum aldığım maaş günümüzün şartlarına göre çok düşük. yıl sonuna yaklaştığımız için vergi kesiliyor. haliyle maaşlar düşük yatıyor ama şu var. çalıştığım şirket internetimi,bilgisayarımı,servisimi,yemeğimi,telef onumu her şeyimi karşılıyor haliyle vergi vermem normal.
arkadaşımla da bu konuları konuştuk. internetten para kazanan neden vergi versin? devlet senin internetini bedava mı veriyor? sana bu iş imkanını mı sunuyor? sana kattığı hiçbir şey yok. kendin çabalayıp kendin kazanıyorsun. herkes kendi ekmeğinin peşinde, buradan para kazanmak için gecesine gündüzüne katan ve hiç yoktan kendisini var eden adamlar var ve kazanıyorlar. işini iyi yapıp pek çok kurumsal firmaya yardımcı oluyorlar. ülkeye faydası olan adamların binlerce liralık vergilere tutulması tabi tutulması normal değil.
cidden sığ bir düşüncen var. umarım anlarsın bazı şeyleri.
sapa sağlam adamların dilendiğini biliyoruz. neden dileniyorlar? vergi yok tabi. millet sokakta dilensin mi istiyorsun?
edit// ı miras ret yapacaksın. ailenden bir şey kalmayacak ve üzerine bir şey almayacaksın. bundan 10 yıl sonra ceza düşer kim bilir. üzerine bir şey almadığın sürece freelance çalışmadan kazancının devam edeceğini düşünüyorsan ödeme gitsin.