Türkiye'de yaşamaktan memnunum fakat şartlardan tabi ki değilim. Memleket sevdamız var ama şartlar bizi çok zorluyor. İmkanın varsa daha iyi şartlarda yaşayacaksan 1 dk. düşünme derim.
Araştırmasını yapıyorum hocam denk getirirsem uçucam bi süreliğine
bu arada
Arshavin nick olarak merak ettim nasıl seçtiniz bu nicki
Yahu ne var bu Avrupa'da anlamıyorum. Amerika, Kanada, Avustralya vs deseniz anlayacağım ama Avrupa eski Avrupa değil.
1.si Arkadaşının annesi 350 EURO'ya değil daire ancak ODA tutabilir.
2.si Göçmenlik ofisine oturum iznini yeniletmeye gitsen bile işkence çektiriyorlar. Ben sana verdiğim evrakların listesini göstersem, bırak gelmeyi kaçmaya çalışırsın ki ben artık durmayıp geri dönüyorum.
3.sü Sağlık vs buralarda ÇÖP. Düzgün bir özel sağlık sigortan olmadıktan sonra buralarda sana köpek muamelesi çekerler. Ateşim çıktı doktora gideyim de istersen bi. Sana 250-300 EURO fatura çıkartırlar.
4.sü ve en önemlisi, burası senin memleketin değil. Burada 1.sınıf yabacnı dil konuşsan bile her zaman 2.sınıf hatta 3.sınıf vatandaşsın. Türkiye'de ne kadar hakkın varsa(her ne kadar hak görünürde hak gibi görünmese de) orada 10'da biri bile yok. Burada mahkemelik olduğunda o kadar net anlıyorsun ki aklın şaşar. Kuralların eşitlikle vs alakası yok. Eşitliği kendi işlerine geldiğinde kullanan bir birlik burası.
5.si buradaki bürokrasi Dünya'nın hiçbir yerinde yok. Gelince anlarsın.
Hocam ben 2009-2013 yılları arasında Fas'ta yaşamıştım orası bile türkiyeden daha refah herşey ucuz kazanç iyi o zamanlar orda öğrenciydim Arap baharı isimli tiyatro oynanmamış olsaydı hala ordaydım. Türkiyeye geldim gördüm ki ülke askeri anlamda ilerliyor, sanai anlamında ilerliyor ama vatandaş anlamında ilerlemiyor. Tarım ülkesiydik tarım bitti ithalata başladık, hayvancılık ülkesiydik o da bitti ithalata başladık. Herşeyi geçin hocam çay üreticisiyiz biz yerli malımız çay ın kilosu 40 ı geçti. Dünyadaki fındığın yüzde 80 inini üretmemize rağmen nadir fındık görenlerden olduk. 2500 lira da maaş alsam 1000 lirası kiraya gittikten sonra gerisi boş birikim yapılamıyor.