KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dön reis dön Sen bir temelli dön de, döndükten 6 ay sonra aynı konuyu yine tartışalım. Sen belli ülkeni özlemişsin de, döndükten sonra 6 ay içinde ülke özlemi yerini karmaşık duygulara bırakıyor
Hocam ben zaten yılın 5 ayını Türkiye'de geçiriyorum.

Sfenky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
seni ben bildim bileli dönüyorsun yurt dışından ama bi türlü dönemedin 20 yıldır yurt dışındasın usta

şu dediklerinin hepsine katılıyorum ama türkiye'de durum harbiden bildiğimiz gibi değil en azından avrupada cidden hakettiğin maaşı alıyorsun hele kadifeyeli bi elemansan ben bilgisayar mühendisiyim bi çekya'da en kötü maaşım 6000 eurodan başlıyor hadi onu geçtim bi ispanyadan 2500 eurodan aşağı değil kendi şirketimde aldığım elemanlarım o fiyatlarda çalışıyor çünkü altı yok türkü'de kendi yerliside.
Çekya da alacağın maaş 1250 EURO'yu geçmez. İstersen Bill Gates ol. Macaristan'da alacağın maaş 1000 EURO'yu geçmez. Almanya'da alacağın maaş 3000 EURO'yu geçmez. İnternette yazılanlara inanmayın. Gelip burada iş bulup yaşarsanız o zaman anlarsınız kutu gibi odalarda yaşamanın ne olduğunu. Evlenmek istemiyor, düzgün bir hayat istemiyorsan Avrupa tam 10 numara ama evim olsun, düzenli hayatım olsun istiyorsan, buranın vatandaşı değilsen sadece ailene eziyet edersin.

Çalışan arkadaşlarımın firmalarını da sayayım;
Oracle, Sony, Nokia, Riot ...

Pozisyonları ise Senior genellikle. Senior ile Junior arasında 150 EURO anca fark vardır. Yani sizin Senior bir yazılımcı olmanızın değeri 150 EURO.

En güzel iş ne biliyor musunuz Avrupa'da IT Support. Gün boyu telefonda konuşarak ayda 1000- 2000 EURO kazanırsınız.

Kısacası uzaktan davulun sesi hoş gelir. Buraya gelip yaşamaya başladığınızda anlıyorsunuz neyin ne olduğunu. Ben Türkiye 10 numara 5 yıldız herşey yolunda demiyorum ama en azından orada kim olduğunuzu kanıtlayabileceğiniz bir kimliğiniz var. Burada sizi insanlar sadece Türkiye'den gelmiş ucuz işçi olarak görür, insan olarak gözlerinde hiç değeriniz yok.

Sen de sanırım avrupa'dasın ve şirketin var. Vergilerden de bahset istersen bi.