Aslında çoğunuz şu mevzudan şikayetçisiniz,
asgari ücret 1600 ₺ 4 kişilik bir aile geçinemiyor evet doğru ama şu açıdan bakın sene 2018 herkezin gözü açıldı 2010 yılı ile 2018 yılını kıyaslıyorsunuz bunu kıyaslamak için çeyrek altınla etin kilosuyla ilgisi yok.
2010 yılında Türkiye nekadar gelişmişti 2018 de nekadar gelişti ? bu açıdan değerlendirin elbette Ülke borçlanıcak elbette bunların parası bizim üzerimizden çıkacak ha hakkımız yenilmiyor mu ? yenilmez olunur mu hiç kimler nereye nekadar götürüyor elbette biliyoruz ama birde şunları düşünün
2000'den evvelinde olsaydık neolacakdı ?
tüp sırası, aygaz sırası, ekmek sırası, şimdi bana dersiniz ki yahu sene 2018 teknoloji felan afrika ülkelerinde geri kalmiş ülkelerdede teknoloji diye birşey var teknoloji bizim babamızın tapulu malı değil şuan hala birçok ülkede 1 ekmeğe muhtaç olan insanlar var
açık konuşmam gerekirse ben şuana kadar açlıktan ölüyorum diyen birisine samsunda özellikle raslamadım şuan yaşadıgım şehir : Samsun/Atakum nezih bir ilçe ve aşırı lüks bir yer değil standartlarda olan biryer şuan ki oturdugumuz ev kendimize ait olmakla beraberinde binanında yöneticisiyim geçenlerde bir olaydan ötürü binanın kullanılmayan otoparkını kullanıma açalım dedik 12 hane mevcut 26 28 tane araba var ortalama her hanenin çift arabası var bumu fakirlik arkadaş ? adam toplantıda arabaya benzin alamiyorum diyor tamam o an paran olmayabilir alamamiş olabilirsinde 2 tane arabayi nasil aldın kredi çekerek 2 tane araba mı alınır ?
alişveriş merkezlerinde, starbuckslarda oturmaya kasalarda dakikalarca hatta saatlerce sira bekleniyor bu mu fakirlik ? bence biz fakirlik kavramnı cok yanliş algiliyoruz. Bu sözlerimi kesinlikle yanliş anlamayın yada bir partili olarak görmeyin herhangi bir partiye veya düşüncesi ile bunları söylemiyorum evet yanlişlari var şuan ki hükümetin birçok yanlişi oldugu gibi birçok artısıda var
abi her yer hastane geçen gün endoskopi çektir dedi doktor dedim herhalde 2 güne çekilir dediler 1 ay sonraya gün verebiliyoruz. banane sağdaki soldaki beton yığınlarından. ülke gelişti tüp sırası yok o sıre yok bu sıra yokda her yer beton içinde makine yok olsa da kullanacak adam yok. sözüm size değil