Daha çok çalışın kendinizi besleyin yanınızdakine hiçbir şey vermeyin, zengin daha zengin olsun. Sadece yatırımınız ev, araba, arsa, inşaat sektörüne olsun yeni fabrikalar, gelişen sektörler veya herhangi yeni atılımlara yardımcı olmayan bencil patronlar doğursun sistem. Çok çalışan az maaş alan çalışanlarınız olsun sonuçta yerine yığınla aç insan olduğu için beğenmiyorsa çalışmasın. Ama zengin kendine yatlar, katlar, bankadan ucuz dolarlar alabilsin. Bir endüstri mühendisi olarak şirketlere kazandırdığım paranın yanındaki aldığım miktara bakınca susup kalıyor insan. Daha ne kadar çok çalışabilir diye düşünüyor. Bu verdiğim ekstrem sayabileceğiniz örneklerin tam tersinde ki iyi patronların çalışanları hallerine şükür edip işlerinden ayrılmadan çalışıyorlar zaten ve hak ettikleri parayı alıyorlar.
Bende metalurji mühendisiyim. %100 türk bir firmada çalışıyorum. 3 vardiya dönüyorum bazen sorumluluk gereği 20 saatlere kadar çalıştığımız oluyor. Hiç bir zaman isyan etmedim çünkü patronumuz zamanında hurdacılık yapan 1 adet kamyona sahip birisiymiş daha sonrasında gayet güzel bir şekilde çalışarak 200 kişinin çalıştığı bu fabrikayı kurmuş. Subat ayında 300 trilyona mal olan yeni bir yatırımı devreye alacak. Ve gayet işçilerin hakkını veriyor 8 bin liraya kadar maaş alan formenlerimiz işçilerimiz var. Demem oki o adam yapabiliyorsa o adam patron olabiliyorsa sende yapabilirsin bende yapabilirim. O hurdacı Almanya'da mı yaşıyordu hayir benim babam ile aynı şartlarda yaşayan bir adam ama benim babam işçi olarak kalmış ve sadece 1 emekli maaşı var. Sorun ülke ortam milletler değil bizleriz.