Valla dünya kadar borcum olsada memnunum çünkü hepsi benim sorumluluğum sizlerde öyle düşünmelisiniz.
Türkiye'de şartlarda başarılı olamayıp suçu devlete atmanın bi anlamı yok. Mutlu olanlar mercedes ile gezenler trilyonluk evlerde oturan insanlar var bu adamlar bu ülkede başarılı olmuşlar. Çalışmışlar, üretmişler, ihracat ve ithalat yapmış bişeler yapmış yani bu adamlar. İsyan etmek yerine daha çok çalışın.
Evet bu ülkedeysen biraz daha çok çalışman lazım ama özünden vazgeçmekten iyidir daha çok çalışmayı düşünün buralardan gitmeyi değil.
Daha çok çalışın kendinizi besleyin yanınızdakine hiçbir şey vermeyin, zengin daha zengin olsun. Sadece yatırımınız ev, araba, arsa, inşaat sektörüne olsun yeni fabrikalar, gelişen sektörler veya herhangi yeni atılımlara yardımcı olmayan bencil patronlar doğursun sistem. Çok çalışan az maaş alan çalışanlarınız olsun sonuçta yerine yığınla aç insan olduğu için beğenmiyorsa çalışmasın. Ama zengin kendine yatlar, katlar, bankadan ucuz dolarlar alabilsin. Bir endüstri mühendisi olarak şirketlere kazandırdığım paranın yanındaki aldığım miktara bakınca susup kalıyor insan. Daha ne kadar çok çalışabilir diye düşünüyor. Bu verdiğim ekstrem sayabileceğiniz örneklerin tam tersinde ki iyi patronların çalışanları hallerine şükür edip işlerinden ayrılmadan çalışıyorlar zaten ve hak ettikleri parayı alıyorlar.