Merhaba arkadaşlar...
2010 yılında
bir asgari ücret(600 ile 11 çeyrek altın(53 Tl) geliyordu.
Etin kilosu 17 TL 600/17=35.294 KG
benzin litre: 3,87 600/3,87=11,038

şimdi asgari ücret ile çeyrek(337 TL) 1600/337=4.74 adet
etin kilosu 42 TL 1600/45=35.5 KG

Şu kısacık kıyastan pek bişey belli olmasada özellikle son zamanlarda çok çok fazla yıprandık. Kiralar çok fazla arttı, enerji faturaları çok çok yüksek gelmeye başladı, devlet ve özel sektör çok fazla zam yapmaya başladı.

Özellikle de son zamanlarda devletimizin vatandaşından intikam alır gibi kestiği cezalar (trafik, kabahatler kanunu vs).

Bu konuyu açmamın sebebi kimse yanlış anlamasın siyasi bir çıkış veya kışkırtma amaçlı değil sadece geçim sıkıntısı yaşıyorum gerek mutfak olsun gerek giyim gerekse eneri tüketimlerim olsun ben geçinemiyorum. Aldığım maaş 1750 ve çok efor isteyen bir iş.

Bulduğum çözüm : Yurtdışında (avrupa veya amerika)'da çalışmak ve hayatımı ve geleceğimi orda kurmak. Fransızcam ileri seviye ingilizdem orta ama geliştirebilirim. Bursada ikamet etmekteyim ve şartlar gerçekten çok sıkıntılı. Bundan sonra yurtdışına çıkıp para kazanma ve refah istiyorum.

Arkadaşımın annesi geçenlerde avrupaya gitti. 2500 avro maaş alıyor ve 350 avro konaklama ücreti veriyor konaklama ücretinin içinde her türlü enerji ve internet dahil. İş yerinde 1 öğün yemek veriliyor ve etin kilosu 10 avro..

Bende bu şekilde bir iş bulup çalışıp gerçek anlamda para kazanmak istiyorum. Bana katılırmısınız veya karşı çıkarmısınız bilemem ama türkiyede boğuluyorum artık.

Not: 15 Temmuz gazisiyim gazi maaşım yok..